Bond tauolle?

Uusimman James Bond -elokuva Spectren tultua viime vuonna ensi-iltaan otsikoihin nousivat myös näyttelijä Daniel Craigin puheet. Craig totesi tuolloin Time Out -sivuston haastattelussa, ettei hän olisi innokas hyppäämään 007:n rooliin heti uudelleen. Craigin mukaan hän oli saanut vähäksi aikaa tarpeekseen agenttihahmon näyttelemisestä.

Jo tuolloin näyttelijä mainitsi, ettei hän oikeastaan tiennyt jatkosta, saati ollut paljon ajatellut sitä. Tällä haavaa näyttäisi siltä, että Bondin sijaan Craig keskittyy TV-sarjaan. Kyseessä on Purity-niminen sarja, joka perustuu Jonathan Franzenin samannimiseen romaaniin. Kirjan nimi tulee sen naispäähenkilöltä, joka tutustuu rauhanaktivisteihin ja etsii myös isäänsä, jonka henkilöllisyyttä hänen äitinsä ei ole suostunut kertomaan.

Sarjan käsikirjoittajana toimii kirjailija Franzenin lisäksi Todd Field, joka huomioitiin Oscar-ehdokkuudella rikoselokuvastaan Satimessa vuonna 2002. Sarja saattaa pitää Craigin kiireisenä pidemmän aikaa, joten lisää jatkoa Bond-elokuville odottavien aika voi käydä pitkäksi. Toisaalta 007:n manttelia on jo soviteltu uuden näyttelijän harteille, kuten monesti aiemminkin. Tällä erää nimekkäimmät vaihtoehdot agenttirooliin ovat Isänmaan puolesta -sarjan Damian Lewis, Beasts of No Nation -elokuvaa tähdittänyt Idris Elba ja Michael Fassbender, jolla kuitenkin riittää vientiä mm. X-Men-elokuvien vuoksi.


Lähteet: Collider, Variety, Time Out, Esquire, Forbes

Kuva: Francois Duhamel, © 2015 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Danjaq, LLC and Columbia Pictures Industries, Inc.

R. Isoviita 15.02.2016 klo 06:42

Uusimmat uutiset