Al Pacino merirosvoiluelokuvaan

Nykyajan merirosvot ovat jälleen aiheena elokuvalle. Tositapahtumiin nuoren kanadalaistoimittajan ja Somalian merirosvojen välillä perustuva leffa on tekeillä mm. yllätyshitiksi kasvaneesta District 9 -rainasta tunnetun Kalahari Film & Median toimesta. Piraattitarinan näyttelijöiksi on kiinnitetty liuta kiinnostavia nimiä Al Pacinosta alkaen.

Elokuvan käsikirjoitus perustuu toimittaja Jay Bahadurin omakohtaisiin kokemuksiin, joista hän kirjoitti menestyskirjan. Where the White Man Runs Away -nimellä kulkevassa elokuvassa nuori toimittaja, eli Bahadur, juonii itsensä somalialaisten merirosvojen keskelle, jotta hän voisi kirjoittaa näiden elämästä ja päämääristä. Juoni on äärimmäisen vaarallinen, eikä edes loppuun asti mietitty, mutta onnistuu kuin ihmeen kaupalla.

Tom Hanksin tähdittämän Captain Phillips -elokuvan tapahtumiin liittyvä Where the White Man Runs Away asettaa Al Pacinon suorapuheisen Vietnam-veteraanin rooliin. Evan Peters (Kick-Ass, X-Men: Days of Future Past) näyttelee Bahaduria, mogadishulainen Barkhad Abdi puolestaan palaa samoille vesille lähes suoraan Captain Phillipsistä ja Melanie Griffith näyttelee Bahadurin äitiä. Elokuvan ohjaa vuonna 2013 lyhytelokuvien Oscar-ehdokkuudella huomioitu Bryan Buckley, joka vastaa myös sen käsikirjoituksesta.


Lähteet: Tracking Board, Deadline, THR

Kuva: Future Film/ Oikeuden kasvot 2008

R. Isoviita 12.02.2016 klo 16:27

Uusimmat uutiset