DiCaprion ”sauhuttelusta” tulossa The Revenantia isompi haloo


Leonardo DiCaprio on jäänyt vaille Oscaria jo viidesti, ensimmäisen kerran vuonna 1994 performanssistaan draamassa Gilbert Grape ja viimeksi vuonna 2014 elämäkertaelokuva The Wolf of Wall Streetistä. Tänä vuonna DiCapriolle on povattu kullattua patsasta erämaaseikkailu The Revenantista, mutta kärkkäimmät ovat ehtineet julistaa näyttelijän Oscar-mahdollisuuksien jo menneen. Sosiaalisessa mediassa on otettu paljon kantaa siihen, miten DiCaprio toimi näyttelijöiden killan omissa palkintojuhlissa, SAG Awards -tilaisuudessa.

DiCaprio palkittiin SAG Awards -tilaisuudessa parhaana miespääosanesittäjänä The Revenantista, mutta kamerat ikuistivat miehen nauttimassa pitkin juhlailtaa myös ns. sauhuttelusta. Hänen käytössään ei ollut tavallista tupakkaa, vaan laite, jota voidaan kutsua myös e-tupakaksi. E-tupakka tai sähkötupakka on yhä kiistanalainen keksintö, sillä sen vaikutuksia terveydelle ei ole vielä tutkittu laajasti, eikä sen käyttö rajoitu vain perinteiseen tupakkaan verrattavien nikotiinittomien tai nikotiinillisten täyttönesteiden höyryjen imemiseen, vaan myös huumeiksi tulkittavien aineiden nauttimiseen.

Mm. Yhdysvaltain keuhkoyhdistys (American Lung Association) on julkisesti ilmaissut olevansa erittäin negatiivisella kannalla DiCaprion e-tupakasta. Oscar-gaalan isännät ovat puolestaan ilmoittaneet, etteivät he suvaitse e-tupakan tai tupakan käyttöä tilaisuudessaan. Sosiaalisessa mediassa on myös kiertänyt puheita, että DiCaprion tapa saattaisi viedä häneltä tilaisuuden Oscar-voittoon.

Teoriassa tuoreella SAG-kohulla voi olla jotain vaikutusta DiCaprion Oscar-menestykseen, sillä varsinainen viimeinen Oscar-äänestys on asetettu päättymään 23.2.16. Toisaalta - akatemian säännöissä näyttelijän puuhat elokuvan ulkopuolella sivuutetaan, eikä yksikään parhaiden näyttelijäehdokkaiden valintaan kohdistuvasta seitsemästä säännöstä käsittele suoraan mitään muuta kuin henkilön elokuvassa tekemää performanssia.


Lähteet: The Telegraph, Vanity Fair, Huffington Post, Twitter, Oscars.org, e-tupakka.com

Kuva: The 20th Century Fox/ The Revenant

R. Isoviita 05.02.2016 klo 16:54

Uusimmat uutiset

Johnny Deppillä on uusi rooli

Hollywoodin ulkopuolella.

R. Isoviita

Näyttelijäkonkarilla on idea Jokeri-elokuvaa varten

Willem Dafoelle on soviteltu Batman-pahiksen roolia fanikunnan puolesta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...