Jennifer Lawrencesta Castron heila

20.1.2016 14:35

Nälkäpelin jälkeenkin on elämää. Jennifer Lawrence on saanut kiinnityksen tositapahtumiin perustuvaan agenttielokuvaan. Lawrence näyttelee siinä Kuuban entisen johtajan, Fidel Castron, rakastajaa.

Elokuva tulee olemaan myös periodikuvaus, sillä se sijoittunee 1950- ja 1960-lukujen taitteeseen. Tämä oli juuri sitä aikaa, kun Fidel Castro tapasi Marita Lorenzin, CIA:n laskuun työskennelleen nuoren naisen. Mata Hariin ja James Bondiin verrattu Lorenz tapasi Castron Kuuban vallankumouksen tuoksinassa ja heistä tuli rakastavaisia.

Rooli on varsin kiinnostava, sillä Lorenzin kääntymisessä Castroa vastaan on useita järkyttäviä käänteitä. Lorenz mm. tuli raskaaksi Castrolle, mutta omaelämänkertansa mukaan hän menetti lapsen. Marita-leffan tuottaa Sony Pictures ja sen käsikirjoitusta on työstänyt Lawrencen kanssa American Hustle -elokuvaa tekemässä ollut käsikirjoittaja Eric (Warren) Singer.

Elokuvaa luultavasti yritetään saada myös kuvatuksi Kuubassa, jonka kanssa Yhdysvallat on vasta vähän aikaa sitten alkanut lämmitellä suhteita vuosikymmenien tauon jälkeen. Se, milloin Marita nähdään valmiina, on kuitenkin vielä auki. Parhaillaan Lawrencen voi nähdä elokuvateattereissa elokuvassa Joy.

Lähteet: The Hollywood Reporter, The Guardian

Kuva: 20th Century Fox/ Joy

Lisää luettavaa