Teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien seikkailuista vastanneen yhtiön johtoa kateissa

24.12.2015 16:56

Kiinassa on tapahtunut jälleen omituisia katoamisia. TMNT-elokuvasta eli teini-ikäisten mutanttininjakilpikonnien vuoden 2007 seikkailun animoinnista vastanneen kiinalaisyhtiön, Imagi Internationalin, kaksi johtohenkilöä on hävinnyt selittämättömästi. Jo viikkoja, ellei kuukausiakin, teillä tietymättömillä on ollut sekä yrityksen puheenjohtaja Shan Jiuliang ja alemmassa asemassa oleva johtaja Wen Di.

Shan Jiuliangin kerrotaan ottaneen osaa johtokunnan palaveriin viimeksi lokakuun puolivälissä. Wen Di puolestaan on ollut tavoittamattomissa marraskuun alusta. Tällä hetkellä Hong Kongin pörssiin listatun Imagin johtotehtäviä hoitaa kyseiseen asemaan erityisesti koottu komitea.

Johtohenkilöiden katoaminen ei ole Kiinassa tavatonta. Presidentti Xi Jingpingin korruption vastainen kampanja alkoi vuonna 2013, jonka jälkeen useissa paikallisissa yrityksissä on tapahtunut selittämättömiä katoamisia. Osa kadonneista palaa tehtäviinsä joidenkin kuukausien jälkeen, osaa ei nähdä enää koskaan. Shan Jiuliang kuuluu myös Kunming Fanya Metal Exchangn johtoportaaseen, metalliyritykseen, jonka ympärillä on vellonut sijoittajaskandaali kuluneen vuoden aikana. Rahansa menettäneet sijoittajat kidnappasivat Shanin elokuussa, mutta hänet vapautettiin neuvottelujen jälkeen.

Imagi International on tehnyt yhteistyötä mm. Disneyn ja DreamWorksin osaajien kanssa, parantaakseen animaatioidensa tasoa. Yhtiö on kuitenkin vuodesta 2014 asti kamppaillut ongelmissa. Kaksi sen johtajaa tuomittiin noihin aikoihin talousrikoksista.

Lähteet: Variety, THR, China Topix, CNN

Kuva: Imagi International

Lisää luettavaa