Star Wars: Vanhat ovat läsnä

21.12.2015 14:43

Kaikki Tähtien sotansa katsoneet tietävät, että jedeillä on kykyjä kommunikoida muutenkin kuin vain kasvokkain, ääniyhteydellä tai hologrammin välityksellä. Star Wars: The Force Awakens -leffassa jedien kykyjä ei luonnollisestikaan ole hylätty. Superfani ja ohjaaja J.J. Abrams on paljastanut seikan, jota elokuvaa näkemättömien ei ehkä kannata tästä lukea – vaikka juonellisesti tämän spoilerin koko on mitätön.

EW:lle antamassaan haastattelussa Abrams selventää fanien spekuloinnin kohteena olleita ääniä. Kyseessä olevat äänet kuulee Lupita Nyong’on näyttelemä Maz Kanata. Jotkut ovat arvelleet, että jokin äänistä voisi kuulua jopa leffan ohjaajalle itselleen, mutta Abrams ei vahvista asiaa.

– Halusimme yleisön tuntevan – mutta ei välttämättä kovin suoraviivaisesti – tämän että tutut, voiman kanssa vahvat äänet ovat hänen kanssaan yhteyksissä, Abrams kuvailee. Maz Kanatan kuulemat äänet kuuluvat Yodan roolista muistettavalle Frank Ozille, nuorta Obi-Wan Kenobia näytelleelle Ewan McGregorille ja edesmenneelle, vanhempaa Obi-Wania näytelleelle Alec Guinnessille. Myös leffassa fyysisesti läsnä oleva Mark Hamillin Luke Skywalker on mukana aineettomien äänten kuorossa.

Lähde: EW

Kuva: Disney

Lisää luettavaa