Akatemia avasi oven Star Wars: The Force Awakens -leffalle

8.12.2015 14:36

16. joulukuuta se tulee myös Suomeen, pari päivää Yhdysvaltain ja päivä Iso-Britannian ensi-illan jälkeen. Star Wars: The Force Awakens on taatusti vuoden odotetuimpia (ellei odotetuin) elokuva, mutta sen suuruus alkaa hipoa jo erikoisia mittasuhteita. Jopa Oscarit jakava Academy of Motion Picture Arts and Sciences on ottanut sen kisaamaan Oscar-ehdokkuudesta, vaikka elokuvaa ei ole vielä virallisesti esitetty missään suurelle yleisölle.

Akatemiankin usko Star Wars -jatko-osaan näyttää vahvalta, sillä Star Wars: The Force Awakens on toinen parhaiden visuaalisten efektien kisakategoriaan päässeistä kahdestakymmenestä elokuvasta, joka ei ole vielä tullut teatterilevitykseen. Kilpailulistalta löytyvät sen lisäksi mm. Spectre, Yksin Marsissa, The Walk, Terminator Genisys ja Jurassic World. Toinen vielä ensi-iltaansa odottavista elokuvista tällä listalla on ehkä hieman yllättäen Leonardo DiCaprion ja Alejandro González Iñárritun seikkailudraama The Revenant, joka pääsee Yhdysvaltain valkokankaille vasta aivan joulukuun lopussa, eli juuri ja juuri ennen kilpailun deadlineä (31.12.15).

Hype Star Wars -jatko-osan ympärillä paisuu päivä päivältä. Yksi kuitenkaan ei ole täysin täpinöissään elokuvan osalta – alkuperäisen leffasarjan isä, ohjaaja ja tuottaja George Lucas. Disneylle Tähtien sodan oikeudet myynyt Lucas on todennut menevänsä katsomaan J.J. Abramsin ohjaaman Star Wars: The Force Awakensin, mutta hänen mielialansa siitä ei ole yksin positiivinen.

– Minun pitää mennä [”lapseni”] häihin. Ex-vaimoni tulee olemaan siellä, kuten uusikin vaimoni, mutta vedän syvään henkeä, pysyn hyvänä jätkänä ja istun sen jutun läpi nauttien joka hetkestä, sillä sitä se on ja sellaiset päätökset olen tehnyt, Lucas kertoi metaforisesti hiljattain The Washington Postille.

Lähteet :Oscars.org, Screen Daily, The Washington Post

Kuva: BVI Finland

Lisää luettavaa