Maailmankuulu belgialaisetsivä saa uudet kasvot

21.11.2015 16:21

Tuoko Hercule Poirot’n nimi mieleesi lyhyen ja pyylevän miehen englantilaisesta TV-sarjasta? Näyttelijä David Suchet sonnustautui kirjailija Agatha Christien luoman belgialaisetsivän vermeisiin vuodesta 1989 aina vuoteen 2013 asti, mutta jätti jäähyväiset hahmolle tarinassa nimeltä Esirippu. Suchetin Poirot saattaa olla historiaa, mutta hahmo palaa valkokankaalle toisen brittinäyttelijän näyttelemänä.

Shakespeare-tulkinnoistaan ja sarjakuvaleffa Thorista tunnettu Kenneth Branagh on lupautunut tekemään uuden Poirot-elokuvan. Kyseessä on uusi versio vuonna 1934 kirjoitetusta Idän pikajunan arvoituksesta (Murder on the Orient Express), jossa junassa matkustanut miljonääri löydetään hengettömänä kesken matkan. Branagh ei pelkästään näyttele murhaa tutkivaa salapoliisia, vaan myös ohjaa uuden elokuvan. Hänellä on takataskussaan jo toisen kirjoista ruutuihin päätyneen murhatutkijan rooli, sillä Branagh on näytellyt myös Wallander-sarjan brittiversion nimihenkilöä.

Elokuvan tuotantoportaasta löytyy kiinnostavia nimiä; Branaghin ohella tuottajina häärivät Blade Runnerista tunnettu Ridley Scott, X-Men-leffasarjan tuottajana toimiva Simon Kinberg ja mm. Criminal Minds -sarjaa tuottava Mark Gordon. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaa Scottin Blade Runner 2:ta kirjoittava Michael Green. Agatha Christien perikunnan edustajan mukaan suunnitelmissa on toteuttaa enemmän kuin yksi uusi Poirot-leffa, mutta on vielä epäselvää, jääkö Branaghin esiintyminen Poirot’na kertaluontoiseksi.

 

Lähteet: Variety, The Wrap

Kuva: Disney/ Jonathan Olley

Lisää luettavaa