Mitä Nälkäpelin jälkeen?

19.11.2015 14:24

Nälkäpeli-elokuvasarja tuli päätökseensä 18.11. ensi-iltansa saaneen Nälkäpeli – Matkijanärhi, osa 2:n myötä. Katniss Everdeenin (Jennifer Lawrence) selviytymistaistelua seuranneiden ei kuitenkaan tarvitse vaipua epätoivoon. Leffasarjan menestystä tavoittelevia, samaan genreen solahtavia tuotantoja viritellään koko ajan lisää.

Tuoreimmat ehdokkaat Nälkäpelin seuraajiksi ovat Patrick Rothfussin kirjasarjaan pohjaava Kuninkaansurmaajan kronikka (The Kingkiller Chronicle) ja William F. Nolanin romaaniin pohjaava Pako tulevaisuudesta (Logan’s Run). Näistä jälkimmäinen on kuvattu elokuvaksi jo 1976, mutta tuon suurelle yleisölle nykyään kohtalaisen tuntemattoman leffan uusintafilmatisointia on puuhattu jo pidempään. Tällä haavaa myös Paon tulevaisuudesta on tarkoitus venyä elokuvasarjaksi.

Nälkäpelin taustalla toiminut tuotantoyhtiö Lionsgate on hankkinut Kuninkaansurmaajan kronikan oikeudet. Se aikoo ammentaa Rothfussin kirjatrilogiasta ei vain elokuvia, vaan myös TV-sarjoja ja pelejä. Warner Bros. puolestaan etsii parhaillaan ohjaajaa Pako tulevaisuudesta -leffasarjaan. Kirjaa on muokannut elokuvakäsikirjoituksen formaattiin myös tuottajana toimiva Simon Kinberg (X-Men: Days of Future Past). Hän on todennut Paon tulevaisuudesta olevan oikeastaan Nälkäpelin kaltaisten kertomusten isoisä.

Lähteet: EW, ScreenRant, Collider

Kuva: Lionsgate

Lisää luettavaa