Tetris-elokuva ei kerrokaan putoavista kappaleista

18.11.2015 15:36

Joku saattaa yhä muistaa verkossa levinneen trailerin, joka mainosti Tetris-elokuvaa jyhkeällä musiikilla ja taivaalta putoavilla kappaleilla. Kyseiseen peliin liittyvä elokuva on kyllä tekeillä, mutta toisin kuin esimerkiksi tuleva Warcraft-leffa ja uudelleen elokuvaksi viriteltävä Tomb Raider, se lähestyy aihettaan vähemmän pelillisestä näkökulmasta. Luvassa ei siis olekaan geometristen muotojen aiheuttamaa kaaosta, vaan jotain aivan muuta.

X-Men: The Last Stand -ohjaaja Brett Ratnerin ja The Revenant -tuottaja James Packer kehittelevät yhdessä elämäkertaelokuvaa Tetriksen luojasta. Venäläinen videopelisuunnittelija Aleksei Pažitnov (eli Aleksey Pajitnov/ Алексей Пажитнов), joka nykyään asustaa Yhdysvalloissa, oli yksi pulmapelin alkuperäisistä suunnittelijoista. Vuonna 1985 julkaistu Tetris ei kuitenkaan ollut suosiostaan huolimatta luojilleen mikään rahasampo.

Elämäkertaelokuva seuraa Facebookin syntytarinaa valottaneen The Social Network -rainan jälkiä, kuten tekee myös Monopoly-lautapeliin liittyvä, niin ikään tekeillä oleva The Monopolists-leffa. Eeppisen katastrofileffan sijasta rauhallisempaa kuvastoa ja tosipohjaista tarinaa tarjoileva elokuva ei kuitenkaan välttämättä sekään aina onnistu valloittamaan yleisöä. Tuoreimpana esimerkkinä tästä on The Social Network -käsikirjoittaja Aaron Sorkinin myös kirjoittaman Steve Jobs -elokuvan takeltelu lippuluukuilla. Teknologiamies Jobsin elämäkertaelokuva vedettiin laajasta leffateatterilevityksestä Yhdysvalloissa odotettua aiemmin, kun se ei osoittautunutkaan kassamagneetiksi.

Lähteet: Tracking Board, New Yorker, io9.com, Screenrant

Kuva: Nintendo

Lisää luettavaa