Tetris-elokuva ei kerrokaan putoavista kappaleista

Joku saattaa yhä muistaa verkossa levinneen trailerin, joka mainosti Tetris-elokuvaa jyhkeällä musiikilla ja taivaalta putoavilla kappaleilla. Kyseiseen peliin liittyvä elokuva on kyllä tekeillä, mutta toisin kuin esimerkiksi tuleva Warcraft-leffa ja uudelleen elokuvaksi viriteltävä Tomb Raider, se lähestyy aihettaan vähemmän pelillisestä näkökulmasta. Luvassa ei siis olekaan geometristen muotojen aiheuttamaa kaaosta, vaan jotain aivan muuta.

X-Men: The Last Stand -ohjaaja Brett Ratnerin ja The Revenant -tuottaja James Packer kehittelevät yhdessä elämäkertaelokuvaa Tetriksen luojasta. Venäläinen videopelisuunnittelija Aleksei Pažitnov (eli Aleksey Pajitnov/ Алексей Пажитнов), joka nykyään asustaa Yhdysvalloissa, oli yksi pulmapelin alkuperäisistä suunnittelijoista. Vuonna 1985 julkaistu Tetris ei kuitenkaan ollut suosiostaan huolimatta luojilleen mikään rahasampo.

Elämäkertaelokuva seuraa Facebookin syntytarinaa valottaneen The Social Network -rainan jälkiä, kuten tekee myös Monopoly-lautapeliin liittyvä, niin ikään tekeillä oleva The Monopolists-leffa. Eeppisen katastrofileffan sijasta rauhallisempaa kuvastoa ja tosipohjaista tarinaa tarjoileva elokuva ei kuitenkaan välttämättä sekään aina onnistu valloittamaan yleisöä. Tuoreimpana esimerkkinä tästä on The Social Network -käsikirjoittaja Aaron Sorkinin myös kirjoittaman Steve Jobs -elokuvan takeltelu lippuluukuilla. Teknologiamies Jobsin elämäkertaelokuva vedettiin laajasta leffateatterilevityksestä Yhdysvalloissa odotettua aiemmin, kun se ei osoittautunutkaan kassamagneetiksi.


Lähteet: Tracking Board, New Yorker, io9.com, Screenrant

Kuva: Nintendo

R. Isoviita 18.11.2015 klo 15:36

Uusimmat uutiset

James Gunnilla on kerrottavaa Guardians of the Galaxy -suosikkihahmosta

Ohjaaja vastasi fanin tiedusteluun.

R. Isoviita

James Bond -leffojen katselusta luvataan nyt jopa palkkaa

Ei ihan jokaiselle sopiva puuha.

R. Isoviita

Jim Carrey ilmoitti pitävänsä hieman taukoa

Näyttelijä on ollut viime vuosina aktiivinen monin tavoin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...