Top Gun 2 yhä tekeillä

17.11.2015 13:29

Näyttelijä Val Kilmerin virallinen Facebook-sivu on viimeiset pari tuntia ollut tiukan silmäilyn alla. Kilmerin Facebook-seinän tuoreimmassa päivityksessä kerrotaan, mikä on Top Gun 2 -elokuvan tilanne tällä hetkellä. [Oikaistu 18.11.15:] Päivityksen mukaan Kilmer lähtee projektiin, koska mukana on todella kovia nimiä.

Toistaiseksi Kilmerin päivitys on ilmeisesti ainoa viralliseksi ilmoitettu lähde, jossa asiasta on mainittu, joten tieto saattaa olla myös väärää. Joka tapauksessa sen mukaan lentäjäelokuva Top Gunin jatko-osassa on mukana tuttuja nimiä. Kilmer on (luultavasti) palaamassa Icemaniksi ja Maverickin näyttelijä Tom Cruise on myös jossakin roolissa, tosin Kilmerin päivityksessä Cruisen nimi mainitaan tuottaja Jerry Bruckheimerin (Top Gun, Pirates of the Caribbean -elokuvat) rinnalla, mikä voi myös tarkoittaa Cruisen toimivan yhtenä elokuvan tuottajista.

Alkuperäisen päivityksen mukaan Kilmer ei olisi suostunut noin vain leffaan mukaan, ellei siinä olisi ollut ohjaaja Francis Ford Coppolan tai näyttelijä Gene Hackmanin vertaisia isoja nimiä. Näistä herroista kumpikaan ei kuitenkaan ole Top Gun 2:ssa osallisena; jälkimmäinen on viettänyt eläkepäiviä valkokankaalta jo yli kymmenen vuotta ja Coppolalla on muita suunnitelmia. Ensimmäisen Top Gunin ohjaaja Tony Scott oli jossakin vaiheessa ennen itsemurhaansa vuonna 2012 aikeissa ohjata myös Top Gun 2:n, ja häneltä myös on peräisin uuden elokuvan idea, lentäjät vs. kauko-ohjatut lennokit. Kuka korvaa Scottin, on tässä vaiheessa hämärän peitossa.

Lähteet: Val Kilmerin Facebook-sivu, Bloomberg, Facebook, Independent

Kuva: Paramount

Lisää luettavaa