Mad Max: Fury Roadilla menee lujaa

Käsi ylös, kuka muistaa yhtään nk. puhdasta toimintaelokuvaa, joka olisi voittanut parhaan elokuvan Oscarin? Tai muistuuko mieleen yhtään sellaista Oscar-ehdokkaana esim. parhaan ohjaajan, pääosien tai parhaan elokuvan kategorioissa? Lukumäärä on mitätön, mutta Mad Max: Fury Roadilla saattaa olla tilaisuus olla yksi niistä.

Australian omien "Oscar-mittelöiden", eli Australian Academy of Cinema and Television Arts -kilpailuiden osalta uusimmalla Mad Maxilla on ehdokkuus peräti 11 eri kategoriassa. Kyseiset ehdokkuudet eivät ole pelkästään visuaalisten efektien osastossa ja muissa yleensä vähäarvoisempina pidetyissä ryhmissä, vaan AACTA-palkintoa on nyt tyrkyllä niin rainan ohjaaja George Millerille sekä ohjauksesta että käsikirjoituksesta kuin Charlize Theronille parhaasta naispääosasta. Kaiken huipuksi Mad Max: Fury Road kisaa myös parhaan elokuvan tittelistä mm. Paper Planes- ja The Dressmaker-draamojen kanssa.

70-vuotiaalle Millerille ja Mad Maxille toivotaan menestystä myös Yhdysvaltain Oscar-palkintojen suhteen. Elokuvayhtiö Warner Bros. on jo laittanut ykkösen silmään Mad Max: Fury Roadin Oscar-kampanjan kanssa. Parhaan elokuvan ehdokkuutta ovat tällä erää tavoittelemassa myös mm. Macbeth, Spectre, Sicario, The Walk, Steve Jobs, Yksin Marsissa ja The Revenant, joten taistelu tulee olemaan kova.


Lähteet: Variety The Guardian, AACTA, Metro.co.uk

Kuva: SF Film

R. Isoviita 29.10.2015 klo 16:12

Uusimmat uutiset

James Gunnilla on kerrottavaa Guardians of the Galaxy -suosikkihahmosta

Ohjaaja vastasi fanin tiedusteluun.

R. Isoviita

James Bond -leffojen katselusta luvataan nyt jopa palkkaa

Ei ihan jokaiselle sopiva puuha.

R. Isoviita

Jim Carrey ilmoitti pitävänsä hieman taukoa

Näyttelijä on ollut viime vuosina aktiivinen monin tavoin.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...