Mille ei edes Terminaattori voi mitään?

8.9.2015 13:14

Tuorein Terminaattori-elokuva, Terminator Genisys, oli netonnut lippuluukuilla ympäri maailmaa 400 miljoonaa dollaria (n. 357 miljoonaa euroa) elokuun loppuun mennessä. Vaikka kyseinen leffa onkin keikkunut vahvasti useiden maiden Top 10 -listoilla, on silti ainakin yksi kolkka, jossa Iso-Arskan ikoninen hahmo ei voita. Kiinassa Terminaattori on käynyt väsytystaistelua lännessä vähemmän tunnettua Hundred Regiments Offensive -leffaa vastaan häviäjän osassa.

Hundred Regiments Offensive on kiinalainen sotaelokuva, joka julkaistiin historiallisen merkkipaalun, Kiinan ja Japanin toisen maailmansodan aikaisten taistelujen päättymisen 70-vuotisjuhlan kunniaksi. Kiinan valtion omistamien tahojen tekemä sotaraina, joka aloitti teatterikierroksensa siellä lähes samaan aikaan Terminator Genisyksen kanssa, keräsi Kiinassa nopeasti 39,5 miljoonaa dollaria (35,2 miljoonaa euroa) lippukassaansa. Viides Terminaattori-rymistely sai maassa samalla vain 26,67 miljoonaa dollaria (23,86 miljoonaa euroa). Asiassa on kuitenkin yksi mutta: useat kiinalaiset elokuvankatsojat ovat lähettäneet sosiaaliseen mediaan kuvia ja videoita, jotka todistavat lippukassojen väärentävän heidän leffalippujaan.

Myös anonyyminä pysyttelevä elokuvateatteriketjun johtaja myöntää, että heitä on ohjeistettu peukaloimaan kiinalaisrainalle parempia myyntilukuja. Hundred Regiments Offensivea on näin ollen esitetty jopa täysiksi väitetyille mutta tyhjille saleille. Lippukassoilla puolestaan Terminaattori-näytökseen tiketin ostaneet saavat teatterin työntekijältä kuitin, jossa lukee toisen elokuvan nimi, mutta johon työntekijä kirjoittaa käsin Terminaattori-näytöksen tiedot. Koska kassapäätteelle ei tästä jää mitään jälkeä, Terminator Genisys -elokuvan tekijät eivät myöskään saa Kiinasta elokuvansa todellisia myyntituloja.

Lähteet: THR, Forbes, ScreenDaily

Kuva: Terminator Genisys/ Melinda Sue Gordon/ Paramount 2015

Lisää luettavaa