Kaunotar nousee härän selkään

6.5.2015 08:09

Rodeo ei ole kovin monesti päätynyt elokuvan aiheeksi, mutta brittiläinen Khurram Longi tarttuu härkää sarvista. Käsikirjoittaja ja ohjaaja Longi, jonka meriitit ovat vasta tulevaisuudessa, työstää leffaa naispuolisesta rodeopersoonasta. Tänä vuonna kuvattavan Bronco Belle -elokuvan pääosaan on kiinnitetty Emily Blunt, joka on nähty toiminnan tuoksinassa mm. Tom Cruise -raina Edge of Tomorrowissa.

Teksasin rodeosta Yhdysvaltojen matkallaan ideansa löytänyt esikoisohjaaja on kirjoittanut roolin Bluntille varta vasten. Elokuva kertoo itsepintaisesta Raylene Jacksonista, joka taistelee ennakkoluuloja vastaan, vaikka luita murtuisi, voittaakseen paikan vaarallisen lajin huipulta. Tässä pyrkimyksessään häntä auttaa valmentaja, jolle härällä ratsastamisen kahdeksan sekunnin taitolaji on perusteellisen tuttu.

Täysin perinteisten urheiluelokuvien kaavan mukaan Bluntin tähdittämä rodeoraina ei välttämättä etene, sillä ohjaaja Longi on maininnut saaneensa käsikirjoitukseensa vaikutteita mm. tie-elokuvien klassikko Thelma ja Louisesta. Longin nimen yhteyteen on aiemmin liitetty myös muita nimekkäitä näyttelijöitä, sillä hänen piti alkujaan ohjata esikoistyönään Noomi Rapacen (Tyttö joka leikki tulella) ja Idris Elban (Thor) tähdittämä trilleri Alive Alone. Sen toteutuminen on kuitenkin epävarmalla pohjalla, sillä elokuvan rahoitusta ei tuoreimpien tietojen mukaan ole saatu kokoon.

Kuva: SF Film

Lähteet: ScreenDaily, The Guardian

Lisää luettavaa