Kippis ja kulaus: suunnitteilla elokuva Coca-Colasta

28.4.2015 07:17

Tätä leffaa tuskin voi moittia tuotemerkin piilomainonnasta, jahka raina ensin saadaan valmiiksi. Suunnitteilla on nimittäin elokuva, jonka aiheena on Coca-Cola. Tarkemmin ottaen suunnitelmissa on muokata elokuva kyseisen virvoitusjuoman reseptin muuttamisesta kertovan kirjan pohjalta.

Alkuun ehkä kuivahkolta kuulostava idea ammentaa 1980-luvulla tapahtuneesta kömmähdyksestä. Kuten leffan taustaksi kaavailtu Thomas Oliverin kirja The Real Coke, the Real Story kertoo, tuolloin Coca-Cola päätti yllättäen muuttaa perinteikästä juomareseptiään. Äkkiliikkeen piti houkutella takaisin ne asiakkaat, jotka olivat siirtyneet nauttimaan Pepsiä, mutta toisin kävi: sen sijaan kuplajuoman valmistaja sai pienen ajan sisässä yli 400 000 närkästynyttä soittoa ja kirjettä, joissa muutos teilattiin totaalisesti.

1890-luvulta asti tummanpuhuvaa janojuomaansa valmistanut Coca-Cola joutui lopulta myöntämään virheensä ja oikaisemaan sen, kun amerikkalaiskuluttajat alkoivat jopa järjestää näkyviä protesteja reseptivaihdoksen takia. Leffaa käsikirjoittavat Rhett Reese ja Paul Wernick, tuottaja-käsikirjoittajat Zombieland-kauhukomedioiden ja tulevan Deadpool-sarjakuvaleffan takaa. Vielä ei ole tiedossa, mikä tuotantoyhtiö rainan mahdollisesti tuottaa ja milloin se saattaisi saapua levitykseen.

Lähteet: ComingSoon, MovieWeb

Kuva: Hariadhi

Lisää luettavaa