Festari rajan takaa

15.4.2015 13:08

Vielä ehtii mukaan, nimittäin viime viikolla alkaneeseen elokuvatapahtumaan verkossa. Ensi maanantaihin asti käynnissä oleva Take Tw@ Online Festival esittelee uudempaa venäläistä ja muutakin idän elokuvatuotantoa Rossiyskaya Gazetan (Российская газета) verkkosivuilla myös englanniksi tekstitettynä. Kyseinen verkkofestari on järjestetty nyt kuudetta kertaa. Festivaalisivu on vain venäjäksi, mutta kieltä taitamatonkin saattaa saada siitä jotain tolkkua Googlen sivukääntäjän kautta.

Take Tw@ Online Festivalin tarkoitus on tuoda esiin sellaista elokuvaa, joka ei ole saanut hyvästä laadustaan huolimatta isoa levitystä osakseen. Esimerkiksi tälle päivälle festarikalenteriin on merkitty venäläisen korttipelin mukaan nimetty ja kehuttu Durak-draama (Дурак, 2014), jossa eräs tavallinen putkimies nousee byrokratian muureja vastaan. Huomenna puolestaan ohjelmistossa on ranskalaisjärkäle Gérard Depardieun tähdittämä kylmän sodan aikaan sijoittuva romanttinen draama Zavist bogov (Зависть богов, 2000) ja ylihuomenna meininki äityy rajummaksi, kun elokuvassa Шахта (suom. kaivos) omituiset luonnonmullistukset alkavat järkyttää pienen kaivoskaupungin elämää Uralin kyljessä.

Katsojilla on mahdollisuus myös äänestää festarielokuvistaan suosikkinsa pisteyttämällä niitä yhdestä kymmeneen. Suosikki on luvattu palkita ns. Katsojan valinta -palkinnolla. Sen lisäksi verkkotapahtuman järjestäjät valitsevat vuosittain yhden erikoispalkinnon arvoisen elokuvatyön. Tänä vuonna kyseinen huomionosoitus on annettu ohjaaja Vladimir Menšoville ja näyttelijä Vera Alentovalle, joiden draamakomedia Moskova ei usko kyyneliin sai parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin vuonna 1981.

Lähteet: RBTH, Rossiyskaya Gazeta

Kuva: Rock Film Studio/ Durak

Lisää luettavaa