Antiikista seuraava megaleffa?

11.4.2015 17:08

Jo muinaiset kreikkalaiset pitivät siitä, joten miksi eivät nykyihmisetkin? Nälkäpeli-leffasarjalla menestynyt Lionsgate tähyilee jo uuden suursuosikin perään. Nyt se ei kuitenkaan hae uutta menestystä ihan viime vuosina julkaistujen bestsellerien joukosta, vaan Kreikasta n. 2700 vuoden takaa.

Lionsgatella suunnitellaan uutta leffaversiota Homeroksen Odysseiasta, eli kuningas Odysseuksen vuosikausia kestäneestä kotimatkasta sotatantereelta. Ajatusta voi luonnehtia yllättäväksi. Kreikkalaisesta mytologiasta löytyy toki paljon kiinnostavia elokuvanaiheita, mutta Hollywoodissa ei ole onnistuttu osumaan niiden kohdalla aina nappiin: esimerkiksi teini-ikäisen ja kreikkalaisen jumalan sukua olevan pojan edesottamukset elokuvassa Percy Jackson salamavaras tai megaspektaakkeli Titaanien taistelu eivät ole vakuuttaneet suuresti niin elokuvasivusto IMDB:n kuin Leffatykinkään käyttäjiä (Leffatykissä molemmilla 2,5 tähteä, IMDB:ssä ensimmäisellä 5,9/10 pistettä ja jälkimmäisellä 5,8/10).

Odysseuksen mutkaista reissua luotsaa näillä näkymin Nälkäpeliäkin pyörittänyt ohjaaja Francis Lawrence. Samasta franchisesta tuttu Peter Craig toimii myös yhtenä tämän Odysseian käsikirjoittajana, mutta onko mytologiarainan kohderyhmä myös sama kuin Nälkäpelin, se ei ole vielä tiedossa julkisesti. Lionsgaten kanssa menneitä pöyhii kilvan Warner Bros., jolla niin ikään on tulilla Homeroksen Odysseiaan perustuva keitos.

Lähteet: Variety, Deadline

Kuva: Warner Bros./ Titaanien taistelu (2009)

Lisää luettavaa