Näyttelijälegendan muistopatsas hirvittää

7.4.2015 13:47

– Kun sen näkee yöllä, se on pelottava, kommentoi New Yorkin Celoroniin pystytettyä patsasta sen vastaisen sivuston Facebookiin perustanut anonyymi mies. Celoronin asukkaiden ja turistien maisemaa on jo muutaman vuoden pilannut patsaankuvatus, jonka pitäisi tehdä kunniaa komedienne Lucille Ballille (1911 – 1989). Tätä muistomerkkiä katsoessa ei kuitenkaan monellakaan ole hauskaa, kuten TIME-sivujen kuvasta voi päätellä.

Lucille Ball, joka näytteli urallaan mm. elokuvissa Ziegfeldin tähtirevyy ja Lemmenkaruselli sekä tietenkin tv:n rakastetussa The Lucy Show’ssa muusikkomiehensä Desi Arnazin kanssa, sai synnyinkaupunkiinsa oman patsaan vuonna 2009. Ihan Ballin synnyinalueelle pronssikuvatusta ei ole pystytetty, joten sen vastustajat ovat vaatineet niin pronssi-Lucyn siirtämistä Ballin synnyinalueena tunnetun Jamestownin puolelle kuin koko rumiluksen hävittämistäkin. We Love Lucy! Get Rid of this Statue -sivu on luotu kannustamaan kaikkia kirjoittamaan valituskirjeitä patsaasta paikallislehteen.

Lähes parisataakiloisen muistomerkin tekijä, kuvanveistäjä Dave Poulin, on kuullut myös rajuksi kehittyneen kritiikin. Poulin on julkisesti myöntänyt, että Lucy-patsaan valaminen pronssista ja tuominen julki tällaisena oli virhe. Hän on luvannut vaihtaa tai korjata luomuksensa jopa ilmaiseksi, mutta We Love Lucy! Get Rid of This Statue -sivun tekijä pelkää, ettei kaupungin kauhistus siitä parane.

Kuva: US Army

Lähteet: LA Times, THR

Lisää luettavaa