Kallis 007

4.4.2015 17:30

Kukapa ei haluaisi saada nähdä James Bondin taistelemassa pahaa vastaan? Tai saada 007:n ihan oman ikkunansa alle esittelemään MI6:n tehokkuutta? Tämä ilo voi käydä kuitenkin kalliiksi, kuten meksikolaiset ovat huomanneet.

Paikallisten pienyrittäjien joukko on harmissaan uuden James Bond -elokuvan, Spectren, kuvausten aiheuttamista muutoksista. Mexico Cityssä kuvatun jättiläismäisen avauskohtauksen on laskettu vaikuttaneen kaikkiaan yli 6500 yrityksen toimintaan negatiivisella tavalla. Leffan isoa alkukohtausta varten piti nimittäin sulkea useita auto- ja kävelyteitä kaupungin vanhassa ja tietenkin yleensä turisteja houkuttelevassa osassa jopa kahden viikon ajaksi.

Spectren aiheuttamaa vaivaa ja hämminkiä on luvattu toki korvata 100-130 dollaria/päivä (90-118 euroa) kaikille yrityksille, joille sitä alueella koitui. Tämä kuitenkaan ei Mexico Cityn väkeä lämmitä tarpeeksi, sillä suuren paraatikohtauksen, jossa nähdään mm. 1500 avustajaa naamiaiskulkueeseen sopivissa asusteissaan, laskettiin tuovan kaupungille yli 24 miljoonan dollarin (21,8 miljoonan euron) tappiot. Lisäksi Spectren kuvaustiimiläisten käytöksestä on aiemmin levinnyt ikäviä uutisia, sillä joidenkin heistä on kerrottu riehuneen humalassa lennolla kuvauskohteeseen.

Kuva: SF Film

Lähde: The Guardian, Mexico News Daily

Lisää luettavaa