Fifty Shades of Grey sai aikaan kampanjan

6.2.2015 07:39

Ystävänpäivän alla myös Suomessa ensi-iltaan tuleva Fifty Shades of Grey herättää kohua. Kyseinen raina ei ole sisällöltään ajankohdan tyypillisintä romanttista viihdettä: tämä lontoolaisen Erika Leonard Jamesin kirjoittamaan eroottiseen hittiromaaniin perustuva elokuva on joutunut kokonaan kielletyksi ainakin Malesiassa ja Britanniassa sille on lyöty K18-leima. Nyt leffaa vastaan kampanjoidaan myös verkossa.

Yhdysvalloissa aloitettu kampanja kehottaa ihmisiä boikotoimaan Fifty Shades of Grey -elokuvaa ja laittamaan tikettirahansa mieluummin hyvään tarkoitukseen. Tarkemmin ottaen kampanja ohjeistaa leffakävijöitä suuntaamaan lipun, limun ja popcornien hinnan parisuhdeväkivallasta kärsivien tukijärjestöille. Sosiaalisessa mediassa #50dollarsnot50shades-tunnuksella leviävän tempauksen käynnistäjät pitävät elokuvan naispäähenkilön kokemaa suhdetta miljonäärimieheen hyväksikäyttösuhteena, joka ei todellisessa maailmassa päättyisi hyvin.

Pelkästään Facebookissa #50dollarsnot50shades-kampanjan oma sivu on saanut tätä kirjoittaessa jo liki 5700 tykkäystä. Tempauksen järjestäjät kertovat olleensa positiivisesti yllättyneitä, koska heidän sanomalleen on löytynyt kannattajia pienessä ajassa ympäri maailmaa. Myös esimerkiksi Saksassa on ilmaantunut lahjoittajia, jotka ovat konkreettisesti halunneet ottaa osaa kampanjaan.

Lähteet: The Washington Times, The Guardian, Metro.co.uk

Kuva: Universal Pictures

Lisää luettavaa