Ja Oscarin saa… Michael Bay?!

9.12.2014 07:35

87. Oscar-palkintojenjako on lähestymässä vähitellen. Lukuisissa eri kategorioissa kilpailevia henkilöitä ja elokuvia äänestetään ehdokkaiksi palkinnoille kuluvan kuun lopusta tammikuun 8. päivään asti. Vaikka varsinainen gaala järjestetään vasta 22.2.2015, tuotantoyhtiöiden markkinointikoneistot on mainostavat jo täysillä elokuvia ja niiden tekijöitä sekä alan lehdissä että verkkosivuilla, mutta myös muissa kanavissa äänestystä varten.

Paramount Pictures herättää tänä vuonna hilpeyttä tarjoamalla tuoreinta Transformers-robottielokuvaansa teidän harkittavaksenne vuoden 2014 palkinnoille, kuten yhtiön näyttävä mainos asian esittää. Paramountin ns. vakavammin otettaviin ehdokastarjokkaisiin lukeutuvat mm. Raamattu-tulkinta Noah ja Christopher Nolanin kehuttu tieteisdraama Interstellar. Kuten näistäkin elokuvista, myös Transformers – Tuhon aikakaudesta yhtiö esittää ehdolle sen tekijätiimin jäseniä.

Hän, joka on aina haaveillut Oscarin päätyvän edes kerran kunnon rymistelyviihteen ohjaajalle, voi kokea Paramountin mainoksen myötä pilkahduksen toivoa. Jos leffa itsessään ja sen mainonta purevat elokuva-alan ammattilaisista koostuviin äänestäjiin, Transformers-ohjaaja Michael Bay nähdään helmikuun gaalalähetyksessä odottamassa rystyset valkoisina, julistetaanko hänet tai hänen elokuvansa kategoriansa parhaaksi. Jos vastassa ei olisi esim. Richard Linklaterin poikkeuksellisen pitkään kuvattua Boyhoodia, Wes Andersonin monisyistä The Grand Budapest Hotelia tai Alan Turing -elämäkerta The Imitation Gamea, Oscar-ehdokkuus olisi ehkä helpompi napata.

Kuva: Paramount

Lähteet: Cinemablend, Oscars.org, Indiewire

Lisää luettavaa