Pohjois-Koreasta jyrähtää

10.7.2014 17:01

Viimeksi This Is the End -komediassa yhdessä nähdyt James Franco ja Seth Rogen ovat jälleen antautuneet leikkiin tulella. Tällä erää näyttelijäparivaljakon toimet kuohuttavat myös tosielämän puolella, kuten mm. Episodi on aiemmin uutisoinut. Francon ja Rogenin tähdittämä elokuva The Interview on saanut nyt Pohjois-Korean suurlähettilään Ja Song Namin valittamaan elokuvasta YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonille asti, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tämän kansainvälisen selkkauksen taustalla on leffan juoni, josta Seth Rogen vastaa yhdessä Evan Goldbergin (This Is the End) ja Dan Sterlingin (Konttori– ja Girls -sarjojen tuottaja) kanssa. The Interviewissä Francon ja Rogenin näyttelemät talkshow-juontajat pääsevät haastattelemaan Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unia, mutta heidän tehtävänsä on myös salamurhata haastattelunsa kohde. Pohjois-Korean suurlähettilään kirje YK:lle on tylyä luettavaa:

– Kun tuottaa ja levittää tällaista elokuvaa ylimmän viranhaltijan salamurhasta, tukee peittelemättömästi terrorismia ja se voidaan katsoa myös sodanjulistukseksi, Ja toteaa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Pohjois-Korean puolelta otetaan kantaa kyseiseen amerkkalaiseen toimintakomediaan, mutta nyt sanamuoto on aiempaa kovempi. Aiemmin Kim Jong-unin lähipiiriin kuuluva Kim Myong-chol kutsui The Interviewiä elokuvaksi näyttämässä amerikkalaisen yhteiskunnan epätoivon leffan peilatessa tapahtumia, joita Yhdysvallat on tehnyt Afganistanisssa, Irakissa, Syyriassa ja Ukrainassa. Seth Rogen on ehättänyt antamaan vastineensa pohjoiskorealaisille Twitterin välityksellä:

– Yleensä ihmiset haluavat tappaa minut vasta sen jälkeen, kun he ovat maksaneet 12 dollaria nähdäkseen elokuvani.

The Interview saa kotimaansa ensi-illan loppuvuodesta ja on tulossa Suomeen niin ikään 17.10.2014.

Kuva: BVI Finland

Lisää luettavaa