Monty Python lavalle

Komedian Beatlesiksikin kutsuttu Monty Python -ryhmä on lyöttäytymässä jälleen yhteen. Ryhmän elossa olevat jäsenet - John Cleese, Michael Palin, Terry Jones, Eric Idle ja Terry Gilliam- aikovat riemastuttaa fanejaan pitkästä aikaa lavashown'n merkeissä. N. 30 vuotta sitten Python-koomikot vetivät täysiä katsomoita hulvattomilla kiertueillaan, joilta yhtenä esimerkkinä on jälkipolvillekin säilynyt Hollywood Bowlin näytös (Monty Python Hollywoodissa, 1982).

Nykytrendin mukaisesti myös tuleva show saatetaan taltioida stiimattavaksi tai DVD-levylle. Brittiläisen hupiryhmän jäsenet ovat varsinaisesti luvanneet kertoa tempauksestaan vasta huomenna, mutta laulunikkari Eric Idle twiittasi siitä jo maanantaina. BBC:lle asiaa kommentoinut Neil Innes, joka hänkin näytteli usein Monty Pythonin lentävän sirkuksen tv-sketseissä, ehti jo ilakoida ajatuksella John Cleesestä uusimassa klassista silly walk -numeroaan tekolonkilla.

Kuten The Sun on kertonut, Python-tiimin jäsenet ovat jo kaikki seitsenkymppisiä. Näin ollen uutinen ryhmän lavashow'sta on otettu vastaan kaksijakoisesti: asiasta on oltu Innesin tapaan sekä positiivisin mielin että epävarmoina esityksen toimivuudesta.

- Huoli on, että ehkä show on roskaa, sillä mitä vanhemmaksi ja rikkaammaksi sekä rutinoituneemmaksi tulet, menetät koomisen särmäsi, toteaa ryhmän fani ja koomikko David Schneider.

TV-sarja Monty Pythonin lentävä sirkus viihdytti katsojia vuodesta 1969 vuoteen 1974 ja myöhemmin sen hauskutustiimin jäsenet tekivät yhdessä muutaman elokuvan. Niistä messiastaru Brianin elämä on ehkä tunnetuin aiheuttamansa keskustelun kautta. Sen pääosassa nähdyn koomikko ja lääkäri Graham Chapmanin menehdyttyä vuonna 1989 muut Python-ryhmäläiset ovat ajoittain tehneet yhteistyötä eri projekteissa elokuvista musiikkiesityksiin.


Kuva: Z.E/ Angolo Bronzino

Z.E 20.11.2013 klo 23:15

Uusimmat uutiset