Michael J. Fox palaa tv-rooliin

29.7.2013 13:31

Michael J. Fox, joskus ikinuorekkaaksikin tituleerattu näyttelijä, vetäytyi 1990-luvun puolivälissä näkyvimmistä elokuva- ja tv-rooleista. Syy vetäytymiselle oli miehen saama diagnoosi: hänellä oli todettu Parkinsonin tauti. Hitaasti etenevän sairauden taudinkuvaan kuuluu, että sen kantaja saa liikehäiriöitä, vapisee, hidastuu ja saa vähitellen myös muita vähemmän mairittelevia oireita.

Tälläkään hetkellä kyseiseen sairauteen ei ole parannuskeinoa, mutta Michael J. Fox porskuttaa jälleen. Paluu tulevaisuuteen -trilogian nuorta sankaria esittänyt näyttelijä on palannut tv-töiden pariin ja peräti omilla kasvoillaan. Michael J. Fox kuvaa parhaillaan 22-osaista komediallista sarjaa NBC-yhtiölle. Sarja kantaa paljon puhuvaa nimeä The Michael J. Fox Show.

Vaikka näyttelijän terveydentila vaihtelee suuresti, The Hollywood Reporterille antamassaan haastattelussa hän toteaa nyt menevän paremmin:

– Olemme nyt kuvanneet kuusi episodia. Tiesin että vuoden aikana tapahtuu joko niin, että heikkenen tai sitten lihakseni alkavat uudistua – ja ne ovat alkaneet.

Koska sarja kantaa J. Foxin nimeä ja Parkinson on osa hänen elämäänsä, show’ssa revitään hupia myös taudin tuomista jokapäiväisistä ongelmista ja sattumuksista muun ohella. Oletettavasti näin tehdään kuitenkin hyvän maun rajoissa.

The Michael J. Fox on vielä sen verran tuore tapaus, ettei sen esittämisestä Suomen kanavilla ole tietoa. Näyttelijän tuoreimpia rooleja on kuitenkin ollut esiintyä myös Emmy- ja Golden Globe -kilpailuissa menestyneessä lakidraamasarjassa The Good Wife. Viimeksi hänen näyttelemänsä omalaatuinen lakimies Louis Canning nähtiin sarjan neljännellä kaudella, jonka meillä on esittänyt Nelonen tänä keväänä.

 

Kuva: Nelonen

Lisää luettavaa