Etusivu Foorumit Legendaloota Tällä hetkellä kuuntelen (kommenttien kera) Vastaa aiheeseen: Tällä hetkellä kuuntelen (kommenttien kera)

#155394
Brutus
Osallistuja

Eppu Normaali – Balladi kaiken turhuudesta
Eppu Normaali – Pimeyden tango

Eppu Normaalin koko tuotanto meni soittoon kuultuani yhtyeen päätöksestä lopettaa uransa. Eihän Eput nyt varsinaisesti olekaan merkittävää uutta julkaisseet sitten 80-luvun kultaisten vuosien, mutta tuon yhtyeen merkitys on keikkabändinäkin ollut kotimaisessa populäärimusiikissa aivan omaa luokkaansa. Muistan joskus mukulana kuuntelin isäukon kanssa näitä klassikoita jatkuvasti. Silloin kun tietokoneet ja internet yleistyi, mulla oli vielä tapana kuunnella Eppu Normaalia siinäkin taustalla jotain Civilizationia pelatessa. Koulussa taas sai kuulla paljon nälvintääkin, koska ne isot jenkkibändit on vaan seksikkäämpiä.

Kaikkein suurimpien hittienkin ohella Epuilla on paljon vähemmän tunnettuna helmia, kuten vaikka nämä kaksi, joista olen aina erityisen paljon pitänyt.

Yhtyeen nimi muuten tulee Mel Brooksin Frankenstein Juniorista ja “Abby Normalista”, joka oli suomeksi käännetty Eppu Normaaliksi.