On Bert Ljungin ja hänen kavereidensa Åken ja Lill-Erikin ensimmäinen päivä yläasteella. Koulun suurin stara on ysiluokkalainen Jogurtti-Leila, joka on kaikkien ihailema viileä mainosmalli. Kun Bert näkee Leilan, hän on saman tien mennyttä. Miten ihmeessä Bert saisi kiinnitettyä tytön huomion, kun hän on itse vasta seiskaluokalla? Ehkäpä Bertin uusi luokkatoveri ja Leilan pikkusisko Amira voisi auttaa? Kiusallisena teemapäivänä käynnistyy pian jännitysnäytelmä, jonka juonenkäänteisiin liittyy raakaruokapalleroita, yllättävä vessavisiitti – ja peräti kaksi salaista päiväkirjaa.
Bertin päiväkirja
(2020)Elokuvasta
						Elokuvan nimi: Bertin päiväkirja

Genret: Komedia

Maat: Ruotsi

Näyttelijät: Arvid Bergelv, Frank Dorsin, Frode Östlin Westman, Hugo Krajcik, Julia Pirzadeh, Nea Nohrstedt, Yussra El Abdouni

Ohjaajat: Mikael Lindgren

Alkuperäinen nimi:Berts dagbok

Valmistusvuosi:2020

Pisteytyksiä: 2
Tarkka arvio: 3.00

Bertin päiväkirjat on tuttu sarjakuvana aikoinaan jossain koululaislehdessä kun olin ala-asteikäinen ja hauska sarjis oli. Silloin pitäisi kiertää elokuva kaukaa. Tämä on kuitenkin huomattavasti onnistuneempi tapaus kuin esim karvinen ja Fingerpori elokuvat jotka perustuu sarjakuviin. Tämän tapahtumat ovat nykyaikaan liittyvää mikä ei ole myöskään huono asia. Rohkeutta ja sinnikkyyttä Bertillä kyllä riittää saadakseen rakastamansa nainen. Vastoinkäymisiä ja noloja sattumuksia on luvassa myös, mutta nehän kuuluu asiaan.