Vampyyrin arvet
(1970)Elokuvasta
Elokuvan nimi: Vampyyrin arvet
Genret: Kauhu
Maat: Iso-Britannia
Näyttelijät: Christopher Lee, Christopher Matthews, Dennis Waterman, Jenny Hanley, Michael Gwynn, Michael Ripper, Patrick Troughton
Ohjaajat: Roy Ward Baker
Alkuperäinen nimi:Scars of Dracula
Valmistusvuosi:1970
Pisteytyksiä: 24
Tarkka arvio: 3.02
Takuuvarmaa ja viihdyttävää Hammer-Draculaa tarjoilee tämäkin osa, se on varma. Tällä kertaa vampyyrilepakko tiputtaa Draculan jäänteisiin verta, herättäen tämän eloon. Scars of Dracula lisää huomattavasti erikoistehosteiden määrää suhteessa aiempiin Draculoihin. Tässä on todella paljon kumilepakoita, tekoverta ja komeita pukuja sekä maskeerauksia. Kaikki tehosteet ei ole vanhentuneet kovinkaan arvokkaasti, mutta sitäkin sympaattisemmin kyllä. Christopher Leellä on myös Draculan hahmossaan enemmän dialogia kuin missään aiemmassa Hammerin Draculassa. Leffan juoni on aika peruskauraa mitä tän tyylisissä goottilaisissa kauhuleffoissa on. Kaveri katoaa Draculan linnaan ja velipoika tulee sitten tutkimaan, että mistä on kyse. Itse linna oli muuten varsin mainiosti rakennettu, erityisesti Draculan hautakammiossa oli jotenkin todella hienoa tunnelmaa. Muutenkin pieni yksityiskohta siitä, että Draculan kammioon pääsee vain yhden ainoan ikkunan kautta, oli jokseenkin nerokas.
+++
Hyvä leffa tämäkin tosiaan ja jatkaa Hammerin Dracula-leffojen tasaista laatua. Hammer teki kyllä hienoa jälkeä elokuvasarjan kanssa. Nämä on sopivan samankaltaisia, mutta kuitenkin jokaisessa on omat twistinsä ja erilainen fiiliksensä!