A Little Chaos (2014)

Tunteet leiskuvat romanttisessa draamassa, kun kaksi lahjakasta maisemasuunnittelijaa aloittaa puutarhaprojektin kuningas Louis XIV:n Versaillesin palatsissa.
- Alan Rickman
- Alan Rickman, Alison Deegan, Jeremy Brock
- Alan Rickman, Helen McCrory, Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Stanley Tucci
- Iso-Britannia

Tähtääjä

EnsioNietos
Hoplaa
12.04.19 klo 13:52
En edes tiennyt, että Rickman teki muutakin näyttelemisen lisäksi. Hyvän roolin hän tässäkin tekee aurinkokuninkaana. Hiukan enemmän olisin toivonut keskittymistä muuhun kuin pääparin väliseen romantiikkaan.
Uytp7
Tähtääjä
29.01.19 klo 15:53
Maailman parhaan (fight me!) näyttelijän Alan Rickmanin ohjaama A Little Chaos ei kenties juuttaa uutta elokuvahistorian merkkipaalua ilmastonmuutoksen johdosta sulavaan melkeinikiroutaan, mutta maukasta romanttista pukudraamaa etsivälle voin suositella pläjäystä lämpimästi. Rickman itse esittää pieneksi mysteeriksi jäävää aurinkokuningasta tyylikkäästi, tuoden taitavasti esille sekä hahmon julkista että hieman yksityistäkin puolta. Matthias Schoenaerts (kyllä, lunttasin miten nimi kirjoitetaan) ja Kate Winslet esittävät sydänkäpyistyviä maisemoijia, jotka työskentelevät em. kunkun alaisuudessa.
Prameita pukuja odotetusti nähdään sekä kankeaa hovielämää monimutkaisine käytöskoodeineen ynnä valtapeleineen. Päähuomion saa kuitenkin kahden omalla tahollaan yksinäisen henkilön hiljalleen löytämä henkinen ja fyysinen yhteys, jonka rakentelusta löytää kasseittain tuttuja kliseitä, onneksi luonnollinen esiintyminen kameran edessä kummaltakin luo suhteesta uskottavan oloisen. Siitä en pitänyt miten menneisyydessä pitää aina olla se yksi traaginen hetki, josta tietty henkilö ei ole päässyt yli ja kun näin tapahtuu kuusinkertainen umpisolmu voi auetakin ilman saksia (joiden kanssa ei saa juosta).
Elikkäs hyvä leffa kaiken kaikkiaan on kyseessä, oma Rickman sekä pukudraama rakkauteni varmaan vaikuttaa pisteisiin, mutta kuvittelisin subjektiivisuuden olevan se pointti täällä. Eikä tätä mielestäni silkkana ryönänä voi pitää ellei hae leffoiltaan pelkkää railakasta äksöniä sekä Alepan lihatiskiä. Pelisilmää yksityiskohdille selvästi tekijäpoppoo on omannut ja jos mudasta pitää sitäkin läiskytellään yltäkylläisesti. Arkielämän tympeätkin yksityiskohdat näytetään, moraalinvartijoita unohtamatta.
EnsioNietos
09.06.17 klo 12:51
Suloinen rakkaustarina kahden maisema-arkkitehdin välillä. Kokonaisuus nyt ehkä on elokuvahistoriassa hyvin keskiverto, mutta Winsletin johdolla ei voi koskaan mennä täysin metsään. Elokuva on kaunis ja 1600-luku on herätetty henkiin varsin tyylikkäästi. Minulle toki tässä kaikessa tärkeintä on Rickman, sankarini sukkahousuissa. Oli kiehtovaa seurata tarinaa, jossa hän on työskennellyt myös kameran toisella puolella. "If people want to know who I am, it is all in the work." Ja jos tästä työstä alkaa etsiä tekijänsä persoonaa, löytää varsin paljon kauneutta, herkkyyttä ja hyvyyttä. Ei siis huono katselukokemus alkuunkaan.
Edellinen sivu | 1 | Seuraava sivu