25.10.2019 21:44

Niin paljon kaikenlaista pahaa syntiä maailma täynnä etenkin näin perjantai-iltaisin, että koin velvollisuudekseni valistaa arvon lukijoita tällaisesta hauskasta ja moraalisesti todella opettavaisesta raamatullisesta piirretystä, joka varmasti saisi itsensä Paavinkin käännytettyä oikeaan uskoon, ellei mies sellaisessa jo valmiiksi niin kovin vahva olisi. Ennen varsinaisen sisällön perkaamista on kuitenkin syytä mainita erikseen, että mitä tahansa tässä tapahtuukin, kannattaa muistaa, että kyseessä on ison pahan Disney-korporaation omistaman ja levittämän animaatiostudion tuotos, joten puhtoisuussormukset saa taas kaivaa suosiolla naftaliinista. Ymmärrätte pian mitä tarkoitan.

Nooan tarina nyt tuskin tarvitsee erikseen ihmeempiä selittelyjä, kyllä te sen kuitenkin tiedätte: Alussa Jumala toteaa maailman hukkuvan syntiin ja turmelukseen, joten viisas taivaan ja maan isukki päättää hukuttaa sen vedenpaisumuksella ihan kirjaimellisesti kuoliaaksi. Sitä ennen Iso J kuitenkin ottaa yhteyttä Nooaan, jolle tämä antaa tehtäväksi rakentaa suuren arkin, johon tämän olisi määrä koota itsensä ja perheensä lisäksi kaksi kappaletta jokaisesta eläinlajista jota maa päällään kantaa – lukuun ottamatta yksisarvisia ja muita taruolentoja. Kun vedenpaisumus myöhemmin laskee, näiden olisi sitten tarkoitus lisääntyä ja täyttää maa.

So far, so good.

Koska kyseessä on lapsille ja lapsenmielisille suunnattu humoristinen piirretty, on tässä myös paljon puhuvia antropomorfisia eläimiä aka furryja sekä valtavat määrät perinteistä slapstickiä. Jostain syystä tekijät päättivät mennä vielä askelen pitemmälle ja herkutella oikein kunnolla omilla eroottisilla furryfantasioillaan korostamalla näiden sukupuolisia ja seksuaalisia piirteitä aivan naurettavuuksiin asti. Jokaisella naispuolisella hahmolla esimerkiksi on jättimäiset tissit ja leveä lantio, yksi näistä on tietysti aivan erityisen seksikäs ja vaarallinen femme fatale ja jopa Jumalan itsensä kohdalla veistellään latinalaisen rehevää vessa- ja seksihuumoria.

Viimeisestä raamatunlukukerrasta on jo vierähtänyt tovi, mutta epäilen vahvasti tekijöiden ottaneen tässä luovia vapauksia alkuperäistarinan suhteen. Olen esimerkiksi täysin varma, ettei Raamatussa ollut ainuttakaan avoimesti homoseksuaalia apinaa kuten tässä. Voin toki olla väärässäkin, sillä kapisena ateistina olin kiinnostuneempi niistä furryista kuin mistään varsinaisesta hengellisemmästä sanomasta – mikäli tästä höhlästä parodiasta sellaista nyt varsinaisesti edes löytyy.

Kaikkein hassuinta tässä elokuvassa on, että tekijät ovat selvästi nähneet valtavasti vaivaa tämän suhteen, animaatio on parhaimmillaan vähintään kelvollista jälkeä ja veikeän hämmentävä huumori suorastaan toimii – silloin kuin se toimii. Noah’s Arc ei varsinaisesti ole muutenkaan mikään huono tekele, mutta kärsii selvästi todella köykäisestä budjetista ja tiukasta aikataulusta, joiden vuoksi tähän on jäänyt valtavasti pieniä kauneusvirheitä sinne tänne, etenkin hahmojen designin ja kamalan ääninäyttelyn suhteen. Vaikka tässä esimerkiksi nähdäänkin nimenomaan furryja, niin sekaan on kuitenkin heitetty myös normaaleja eläimiä, mikä ei käy järkeen ollenkaan.

Jos joku kysyy, nyt voin ainakin kehua nähneeni Disneyn tuottaman ja levittämän raamatullisen eroottissävytteisen furryleffan, joka vielä on ihan kohtuullisen viihdyttäväkin. Mitä muuta tekemistä muka voi perjantai-iltaisin ihmisellä olla kuin katsoa tällaista?

Arvosteltu: 25.10.2019