Viihdyttävä, jännittävä ja mielenkiintoinen psykologinen trilleri, joka pitää otteessa loppuun asti.

30.8.2008 21:50

Alkuperäinen nimi:The Number 23
Valmistusvuosi:2007

Kuminaama Jim Carrey on tehnyt monia lukuisia komedioita mm. Nuija ja tosinuija, Ace Ventura – Lemmikkidekkari ja Me kaksi ja Irene. Herran tuotantoon mahtuu myös erilaisiakin elokuvia, lähinnä draamoja (mm. Man on the Moon, Truman Show ja Tahraton Mieli) ja tässä hänen ensimmäinen trilleri, Numero 23.

Walter Sparrow on tavallinen koirarankkuri, joka saa vaimoltaan (Virginia Madsen) Numero 23 -nimisen kirjan. Walter huomaa, että hänen elämänsä muistuttaa hyvin paljon kirjan päähenkilön, Fingerlingin, elämää. Fingerlingille tulee pakkomielle numeroon 23 ja hän sekoaa täysin. Pian Walter alkaa nähdä numeroa 23 joka paikassa: osoitteessaan, syntymäpäivässään ym. Walter pelkää, että hänelle käy samoin kuin Fingerlingille, ja rupeaa metsästämään kirjan kirjoittajaa.

Tämä elokuva todistaa, että Jim carrey osaa tehdä myös vakavia roolisuorituksia, vieläpä onnistuneesti. En odottanut leffalta juuri mitään, koska en uskonut Carreyn olevan uskottava roolissaan. No, miten kävi? Olin selvästikin väärässä. Carrey vetää hienon roolin, eivätkä muutkaan näyttelijät kovin huonoja ole.

Kokonaisuudessaan Numero 23 on viihdyttävä, jännittävä ja mielenkiintoinen psykologinen trilleri, joka pitää otteessa loppuun asti.

Arvosteltu: 30.08.2008