Viihdyttävä agenttiparodia.

24.6.2007 23:42

Alkuperäinen nimi:Spies Like Us
Valmistusvuosi:1985

Emmett Fitz-Hume (Chase) ja Austin Milbarge (Aykroyd) ovat hieman hölmöjä tyyppejä pulustusministeriössä, ja he toilailevat koko ajan. He saavat CIA:n salaiselta osastolta hyvin salaisen tehtävän ja heidät tiputetaan Afganistanin ja Pakistanin rajalle. Heidän tehtävänsä on niin salainen, etteivät miehet itsekään tiedä sitä. Todellisuudessa heidän ainoa tarkoitus on kiinnittää neuvostoliittolaisten huomio, jotta kaksi muuta agenttia voisivat suorittaa oman tehtävänsä.

Mitäs me vakoojat on ihan oivallinen agenttisekoilu. Huumoria on saatu todella hyvin mukaan, ja Chevy Chase ja Dan Aykroyd ovat toheloivina agentteina todella hauskoja. Varsin hienosti tämä kyllä pitää otteessaan ihan loppuun asti, vaikka välillä tapahtuu pientä lipsumista.

Mutta aivan ongelmaton ei elokuva ole. Vaikka vitsit ovatkin hauskoja, niin järin omaperäistä ei huumori ole. Elokuvasta myös puuttuu alkupuolelta kunnon juonikoukku, ja homma onkin pitkälti Chasen ja Aykroydin hauskuuden varassa. Näillä eväillä ei kovin ihmeellistä elokuvaa saada aikaiseksi. Myöskään loppupuolen jännitysmomentti ei oikein toimi. Hommaan ei selvästikään ole panostettu kunnolla. Juttu on tehty liian vakavaksi toimiakseen tässä elokuvassa, ja asiat etenevät muutenkin aika ennalta-arvattavalla tavalla.

Mutta kaikista ongelmistaan huolimatta Mitäs me vakoojat on ihan viihdyttävä elokuva. Jos agenttiparodiat kelpaavat, niin kannattaa tämä ehdottomasti katsoa.

nimimerkki: Ville

Arvosteltu: 24.06.2007