28.10.2001 21:52

Alkuperäinen nimi:Hot Shots!
Valmistusvuosi:1991

Juuri sitä Jim Abrahamsin kohellusta mihin on saatu tottua. Olkoonpa aihe mikä tahansa niin huumori on juuri tätä samaa nokkelaa ja älyvapaata. Kyseinen huumorigenre ei jaksa oikein enää naurattaa niin kuin joskus ennen. Uudet Abrahamsin ja Zuckerin tuotannot tulee kuitenkin ihan tavan vuoksi tsekattua aina kun sellainen ilmestyy.

Hot Shots! parodioi Top Gunia ja myös muutamia muita saman aikakauden menestysleffoja. Pläjäys tulikin katsottua nyt kymmenen vuoden jälkeen hiukan eri meiningillä kuin ilmestymisvuonna. Syystä, että Top Gunit ja muut parodian kohteet eivät ole tuoreimmassa mahdollisessa muistissa. Viitteet Irakiin ja Saddamiin tuntuvat olevan maailman menon takia ajankohtaisia edelleenkin.

Top Secret ja Hei me lennetään -leffat ovat edelleenkin sitä parasta tämän lajityypin edustusta. Noissa hölmöilyissä on ideoiden tuoreus tallella ja todettavissa eikä älyvapaa komiikka ole alkanut vielä pahemmin toistamaan itseään. Jokaisessa Abrahamsin ja Zuckerin tuotannossa on tottakai omia oivalluksia, mutta melkein 1,5h on liian pitkä aika jaksaa nauraa tälle huumorille. Parhaimmillaan nämä kaikki pätkät toimisivat lyhyinä Tv-sarjoina ja Police Squad on tästä hyvä esimerkki.

Tuttua ja turvallista älyvapaata kohellusta, jossa ei pahemmin vaadita ajattelua. Mietintä jää parodian kohteena olevien leffojen hakemiseen mielen sopukoista.

Arvosteltu: 28.10.2001