Tuhkasta noussut on tositapahtumiin perustuva tarina juutalaisesta Gisella Perlista, juutalaisgynekologista, joka pelasti satojen, ellei jopa tuhansien, naisten hengen natsien keskitysleireillä. Paljain käsin tehtyjä abortteja Gisellena leffassa väkertää suomalaisjuuria omaava ja Chicagon lääkäreistä tuttu Christine Lahti.
Tuhkasta noussut käsittelee ehkäpä ihmiskunnan synkimpiä hetkiä, mutta ei onnistu saamaan aiheesta irti sitä tuskaa, minkä moni muu ajankuvaus on onnistunut saamaan. Kerronta on puettu melko ennalta-arvattavasti ja tylsästi Gisellan muistelointijaksojen mukaan. Tähtäin on itse Perlin henkilöhahmossa, ei sodan julmuudessa.
Lahti sönköttää englantiaan kovasti keskieurooppalaisesti korostaen ja ilmeisesti jenkkikorvaan uskottavalta kuulostaen, mutta sakemannit tuntuvat unohtaneen korostuksensa englanninkielestään. Jonathan Caken natsipäällikkö ja tohtori Mengele jää pelkäksi silhuetiksi tällä televisioleffan henkeen värjätyllä taivaalla. Muutenkin palkittu käsikirjoitus sisältää yllättävän halpoja ratkaisuja.
K-merkinnän leffa ansaitsee muutamalla joukkonakuilukohtauksellaan ja paikoin esiin riipaisevasti astuvalla kärsimyksen kuvailulla, mutta loppupeleissä leffa on harmittavan laimea. Yritys hyvä kymmenen, mutta tulos tasapaksu. Ilmeisesti alunperin vain televisioon tehty draama julkaistaan pian myös DVD:nä.