Todella mainiota popcorni-viihdettä.

5.7.2003 12:14

Arvioitu elokuva

Ohjaajat:
Käsikirjoittajat:
Alkuperäinen nimi:Stakeout
Valmistusvuosi:1987
Pituus:117 min

Dreyfuss ja Estevez esittävät poliisikaksikkoa, joiden elämä alkaa käydä tylsäksi. Ongelmaa pahentaa se että toisen poliisin heila ottaa hatkat. Elämään saadaan vauhtia kun kaksikon pomo antaa heille kyttäystehtävän. Kaksikon pitää kytätä vankilasta karanneen rikollisen ex-tyttöystävää.

Tylsäksi luultu keikka muuttuu elokuvan kuluessa hauskemmaksi ja väkivaltaiseksi kun toinen kyttä rakastuu kytättävään naiseen. Pian kyttäys muuttuu henkiinjäämistaisteluksi kun naisen rikollinen ex-poikaystävä ilmestyy maisemiin. Todella väkivaltaisessa lopussa asian puidaan halki.

Kyttäyskeikka on todella mainiota popcorni-viihdettä. Leffa kestää useamman katselukerran. Ohjaus on takkuilematonta ja Richard ja Emilio on mainio poliisikaksikkona, joiden kemiat käy hyvin yhteen. Elokuva on ottanut selvästi vaikutteita elokuvasta Takaikkuna. Vaikutteet eivät kuitenkaan haittaa pätkääkään.

Yhteenvetona elokuva on suorastaan mainio. Leffa menestyi aikoinaan niin hyvin että sille tehtiin jatko – osa nimeltä Toinen kyttäyskeikka. Tuotantotiimi oli muuten sama paitsi mukana oli Rosie O’Donnel (Nykyään lesbo).

Elokuva on saatava Suomesta Import-DVD:nä. Valitettavasti lisukkeita ei ole lainkaan. Julkaisu on muutenkin liukuhihnatuotantoa. Tuntuu kun hyvä elokuva on raiskattu DVD-muodossa. Mutta suosittelen tätä elokuvaa niin toiminnan että komedian ystäville.

nimimerkki: Sly Racoon

Arvosteltu: 05.07.2003

Lisää luettavaa