Kaksi naista, Nadine ja Manu panevat elämäänsä puhtia mielipuolisen murhaputken myötä. Kokonaisuutena Pane mua on uskomattoman raaka, armoton ja rivo elokuva. Katsojan on turha odottaa jotain sympaattista tai hyvittävää piirrettä, sillä sellaisia ei ole luvassa.
ELokuvallisesti Pane mua on heikko. Näyttelijöiden suoritukset ovat kehnot, kuvaus on hämmästyttävän rakeista ja juoni on mielipuolisen sadistinen, pinnallinen ja hölmö. Mikä siis on se piirre, mikä kohottaa tämän kirjaimellisen trash-tuotannon keskitason yläpuolelle? Ensimmäinen mielikuva on feministinen odysseia miehistä sortoa ja väkivaltaa vastaan, mutta hyvin nopeasti ilmaistaan, että väkivalta ei ole pelkästään miehille varattu ominaisuus – päinvastoin. Pane mua ei omaa yhtään miellyttävää tai sympaattista henkilöhahmoa. Koko elokuva on täynnä vastenmielisiä, juoppoja ja itsekkäitä ihmisiä, joiden ainoa päämäärä elämässä on päästä enemmän tai vähemmän ulkopuoliseen sekavuuteen.
Toinen mielikuva on pelkkä pornon ja väkivallan avulla kulkeva shokkituotanto, joka voidaan unohtaa katsomisen jälkeen. Lopullinen ratkaisu on jossain kahden vaihtoehdon välissä.
Pane mua on suorasukaisen rivo, pornografinen ja väkivaltainen elokuva, mutta siinä on muutamia hämmästyttävän tehokkaita oivalluksia koko yhteiskunnan toiminnasta. Pane mua ei ole niinkään vakava elokuva, vaan enemmänkin suora potku katsojan nivusiin. Se ei kerro mitään ohjaajasta tai käsikirjoittajasta, vaan enemmänkin katsojasta. Pane mua on elokuva, jonka harva myöntää katsoneensa ja josta kukaan ei myönnä pitäneensä.
Kokonaisuus on vastenmielinen itse vastenmielisyyden vuoksi, mutta kyseinen piirre on mukana tietoisen harkinnan myötä. Koko ihmiskuntaa kuvaavan vihan paras osoitus on itsetietoisen rivo porno ja vastenmielinen väkivalta.
Vastenmielinen roskaelokuva, mutta samalla pirullinen kuvaus ihmiskunnan tasa-arvoisesta tiestä kohti Helvettiä. Pirullisen ironian osoituksena tälle tielle on koko elokuvan feminismi: kaikki elokuvan merkittävät taiteelliset vastaajat (ohjaaja, tuottaja, kirjoittaja, pääosa, kuvaaja) ovat naisia.
nimimerkki: Jurpo