Montakohan elokuvaa ja televiosiosarjaa Robin Hoodin legendasta onkaan tehty. Varmasti monta kertaa enemmän kuin mitä minunkaan mieleeni tulee. Tämä on kuitenkin se paras versio Robin Hoodin klassisesta tarinasta.
Eletään 1100-luvun loppuvuosia Englannissa. Kuningas Richard on lähtenyt ristiretkelle mannereurooppaan ja jäänyt siellä vangiksi. Kuningas nimitti itselleen sijaisen ennen matkaan lähtöä, mutta paha velipoika prinssi John on syössyt tämän vallasta ja hallitsee nyt maata rankalla kädellä. John on itse Normanni ja tekee Saksilaisten elämän sietämättömäksi moninkertaisilla veroilla ja tiukoilla rangaistuksilla pienimmistäkin rikkeistä.
Sir Robin of Locksley on aatelinen jousiammunnan kruunaamaton mestari, joka nousee johtamaan saksilaisia sortovaltaa vastaan. Hän kerää Sherwoodin metsään lähinnä maanviljelijöistä koostuvan “armeijan”, jonka ainoa tehtävä on varastaa rikkailta ja levittää saaliit köyhille ja tarvitseville. Sherwoodin metsän läpi eivät varakkaat henkilöt pääse antamatta enemmän tai vähemmän vapaaehtoista lahjoitusta köyhien hyväksi. Iskun jälkeen Robinin miehet katoavat metsän turviin niin nopeasti, etteivät Sheriffin miehet pysy perässä.
Koska elokuva on niin vanha (iältään, tyyliltään ja tekniikaltaan), tuntuu jotenkin siltä että vain tätä versiota katsellessa pääsee oikeanlaiseen tunnelmaan. Australialaissyntyinen Errol Flynn kuuluu minulla muutenkin suosikkinäyttelijöiden piiriin, ja hartaimpia toiveitani olisikin että hänen elokuvia alettaisiin pikkuhiljaa julkaisemaan myös DVD:llä. Elokuva muistuttaa ehkä enemmän komediaa kuin toimintapläjäystä, mutta homma pysyy kuitenkin kasassa sen verran että elokuvaa voidaan kuvailla seikkailuelokuvaksi. Jollakin tavalla tulee mieleen Indiana Jones-tyyliset humoristiset toiminnat. Elokuvan ohjaajana toimii sama mies, joka ohjasi klassikkoelokuvan Casablanca.