Minä katsoin vahingossa koko elokuvan, onko tämä paha?

26.5.2017 23:29

Alkuperäinen nimi:Bunny The Killer Thing
Valmistusvuosi:2015

Kotimaisen elokuvan jätetunktiolta löysin tällaisen tosi iloisen ja hauskan pupuelokuvan. Muistan joskus muinaisina aikoina nähneeni tästä hassun trailerin ja sen alkuperäisen lyhärinkin, joka oli kyllä sanalla sanoen melko saastaa. Sitten huomasin, ettei kyse ollutkaan mistään käytännön pilasta tai pyramidihuijauksesta vaan kaverit ihan oikeasti päättivät laajentaa sen töhnäisen alkuperäislyhärinsä pitkäksi koko illan elokuvaksi. Tähän on vielä saatu miljoonarahoituskin ja tätä on kuulemma viety ihan ulkomaille asti. Armaassa kotimaassamme tätä röhnäkasaa ei kuuleman mukaan huolittu edes Night Visions -festareille, mutta tekijät onnistuivat jotenkin jekuttamaan tämän teatterilevitykseen.

Mikäli elokuvan tarina kiinnostaa, niin sen suhteen en osaa paljoa auttaa. Joukko nuoria menee Lappiin ja sitten tulee raiskaajapupumies ja jotain. Koko juttu on kirjoitettu ja ohjattu niin sekavasti ja epämääräisesti, ettei katsojalle missään kohtaa oikeastaan selviä keitä nämä tyypit ovat ja mitä oikeasti ovat tekemässä, nimistä nyt puhumattakaan. Leffassa on joku random hullu tiedemieskin, muttei tuosta oikeastaan jäänyt käteen yhtään mitään. Pupumies itse on tekokyrvällä varustettu karva-asuun pukeutunut ukkeli, joka juoksee paikasta toiseen ja huutelee ”pussy”. Tämän enempää tarinaa ei tästä leffasta varmaan voi irti saadakaan.

Itselleni on täydellinen mysteeri mitä nämä tekijät ovat edes yrittäneet elokuvallaan sanoa. Olen lukenut, että kyseessä on jonkinlainen hämärä komedia tai parodia vanhoista kasarikauhuista ja idea tähän on saatu ajatuksesta, että puukko on niissä joku fallossymboli. En ainakaan itse kyennyt löytämään tästä ainuttakaan toimivaa tai hauskaa vitsiä, joten epäilen vahvasti kumpaakin. Toimivan parodian yleensä tunnistaa vähintäänkin siitä, että se kertoo samalla jotain ivailemastaan aiheesta, mutta en oikeasti usko koko tämän sekavahkon elokuvan irvikuvan kertovan yhtään mistään, joten kovin toimivaksi tätä ei ainakaan voi sanoa olipa tämä sitten parodia tai ei.

Puhutaanpa lyhyesti elokuvan teknisestä toteutuksesta: joissain kohdissa ihan onnistunutta kuvausta lukuun ottamatta se on noin yleisesti ottaen pupumiehen hanurista. Kamera tuntuu heiluvan kohtauksesta toiseen holtittomasti miten sattuu, leikkaus on huonoimmillaan äärimmäisen sekavaa ja amatöörinäyttelijöiden veivaaminen vähintäänkin vaivaannuttavaa katsottavaa. Käsikirjoituksesta en ala enää erikseen edes jauhamaan, hanurista sekin on – ja syvältä. Kaikki tässä leffasta on niin juosten kustu kuin vain voi elokuvassa mikään koskaan olla.

Taisin muuten juuri keksiä mitä tekijät yrittivät tässä tehdä: No tietysti Asylum-leffan! Mikäli kyseisen firman tuotokset eivät ole ennestään tuttuja niin niiden kaava on suunnilleen tämä: otetaan tosi raflaava ja huomiota herättävä idea tai leffan nimi ja tehdään halvalla mahdollisimman kökkö pökäle, jota sitten myydään eteenpäin sillä nimellä ja idealla. Miettikää esimerkiksi sellaisia leffoja kuin [movie]Sharknado[/movie] tai [movie]Titanic 2[/movie]. Kumpikin umpisurkeita kuonasotkuja, mutta se höhlä nimi yksinään kiinnostaa ihmisiä. Samaa yritettiin selvästi tässäkin. Mitenkään muutoin ei tämän leffan koko olemassaoloa pysty järjellä selittämään.

Tämä elokuva kosketti minua, mutten voi ikinä kertoa minne. Ei ole kauhean kivaa lähteä haukkumaan kaveriporukalla ja osin omalla rahalla tehtyä leffaa tuhnusta laadusta, mutta tämä päätyi ihan teattereihinkin asti ja on siksi vähän eri sarjassa jonkun kotivideon kanssa. Jos tämä olisi pantu vaikka ilmaiseksi netissä jakoon, niin tälle olisi voinut ehkä olla vähän suopeampikin, mutta kun ei niin ei. Tämän näkemisestä joutuu ihan maksamaankin.

Jos en tuntisi laisinkaan Visa Mäkisen kakkendaalituotantoa ja sellaista alan merkkiteosta kuin [movie]Makkarakalakeittoa, sano tympee Huttunen[/movie], voisin nimetä tämän jopa huonoimmaksi näkemäkseni kotimaiseksi elokuvaksi koskaan, mutta tällä kertaa päästiin vain melko lähelle. Totisesti, tämä elokuva yhdessä Luokkakokouksen ja sen jatko-osan kanssa todistavat vahvasti suomalaisen ihmisen poikkeuksellista taitoa olla tyhmimmillään ja ärsyttävimmillään yrittäessään olla hauska. Kotimainen komedia on kuollut. Fuck tämä.

Arvosteltu: 26.05.2017