Leffa tihkuu aitoa kasariasennetta.

15.1.2007 23:51

Alkuperäinen nimi:Class of 1984
Valmistusvuosi:1982

Kulttimaineessa kylpevä Luokka 1984 lähti mukaan alelaarista. Olin jo pitkään himoinnut kyseistä teosta. Odotukseni eivät turhaan olleet huimat, sillä leffa tihkuu aitoa kasariasennetta, johon vain silloin pystyttiin.

Lincoln High’n kouluun saapuu uusi musiikinopettaja, jolla ei ole mitään tietoa koulun pahasta maineesta. Hyväuskoisena hän haluaa löytää jotain hyvää tästä pahuuden pesästä, jossa huumeet, väkivalta ja prostituutio nostavat päätään. Opettaja ajautuu pahoihin erimielisyyksiin jengipomo Stegmanin kanssa. Alun kiivas sanailu muuttuu loppua kohden todelliseksi väkivaltaviihteeksi.

Loppua varjostaa pieni ennalta-arvattavuus, joka ei tosin haittaa pätkääkään, kun kaikki muu on täydellisesti kuosissaan. Tällaista kasarimenoa on kiva katsoa, tukat ovat mitä erikoisempia, muodoltaan ja väreiltään. Punkkariasenne riittää pitämään koko rainan pystyssä, aina julmaan loppuun asti, jossa ei henkiä säästellä.

Aihe on suhteellisen vakava, vaikka kovin fiktiivinen onkin. Koulukiusaamisessa tulee harvoin mietittyä, että se voi myös kohdistua opettajiin. Nuorena saattaa tuntua, ettei opettajalla ole tunteita, hänhän vain opettaa meille kaikkea turhaa. Opettaa turhaa tai ei, aseistettuna opetus sujuu paremmin Lincoln High’ssa. Oikeastaan se on ainoa tapa saada oppilaat vastaamaan kysymyksiin. Itse ainakin kannatan tätä opetustekniikkaa kaikkien koulukiusaajien kohdalla.

Lopputuloksena Luokka 1984 on erittäin kantaaottava, hyvin otteessaan pitävä ja jännittävä trilleri, jonka kulttimaine on täysin ansaittu. Erinomaista väkivaltaviihdettä.

nimimerkki: Tumppimies

Arvosteltu: 15.01.2007