Tom Six tunnetaan maailmalla The Human Centipede elokuvistaan. Vuonna 2009 ensimmäinen osa (First Sequence) sai aikaan oksennusrefleksejä ja ohjaajalle satoi tappouhkauksia. Puhuttiin maailman sairaimmasta elokuvasta. Raina jäi kuitenkin rennommaksi tulkinnaksi heti kun vuonna 2011 jatko-osa (Full Sequence) saapui. Konsepti lähti käsistä ja oli likainen ja sairain koko sarjassa. Se kiellettiin useissa maissa ja kriitikot haukkuivat sen lyttyyn – paitsi ohjaaja Tomin oma fanikunta. Six uhosi tekevänsä vielä kolmannen elokuvan, jonka saappaita nuolisi myös toinen osa. Valitettavasti kaikille heikkohermoisille sirovatsoille, The Human Centipede III (Final Sequence) on järkyttävin koko sarjassa, vaikka (Full Sequence) saattaa edelleen tuntua haastajana.
Edellisten osien protagonistit/antagonistit, Dieter Laser ja Laurence R. Harvey palaavat uusiin rooleihin tässä räjähtävässä finaalissa.
Bill Boss (Dieter Laser) on moniongelmallisen vankilan johtaja sekä kirjaimellisesti hirviömäisin hahmo IKINÄ valkokankaalla. Häntä vihaa heti alkumetreistä. Hänelle toivoo vain pahaa ja kerran näin tapahtuukin ja katsoja saa tästä mielihyvää… jos saa. Dwight Butler (Laurence R. Harvey) on tämän partneri, joka yrittää ja yrittää suostutella kokeilemaan THC- konseptia sopivana rangaistuksena rikollisille. Boss ei lämpene typerälle ajatukselle ja itse suorittaa useita rangaistusmetodeja kuten massakastraation, vesikidutusta höyryävän veden kanssa jne. Boss myös nauttii Afrikasta tuotuja kuivattuja naisten… öö… tajusitte kai, ahdistelee viatonta sihteeriään (Bree Olson) sekä yrittää kaikin puolin miellyttää Kuvernööriä (Eric Roberts), joka uhkaa näitä potkuilla elleivät asiat ala luistaa. Dwight kutsuu Tom Sixin esittelemään THC-konseptinsa ja lopulta operaatio vihdoin suoriutuu. Valitettavasti vain noin viimeiset 20 minuuttia saadaan ihastella ihmis-vankila-tuhatjalkaista. Ennen sitä kasvatellaan vihantunteita Bill Bossia kohtaan, ei tunneta sääliä yhtäkään väkivaltaista vankia kohtaan sekä tunnetaan myötätuntoa ja sääliä Dwightille, vankilan lääkäreille ja vartijoille sekä Daisy-sihteerille ja jossain puolin myös itse Tom Sixille (Ymmärrät miksi jos kestät katsoa elokuvan).
Ja tämän kaiken kukkuraksi, mainitsinko, että elokuvassa esiintyy myös Ihmistoukka. Kyllä – 500 hengen ihmistuhatjalkainen ei ollut tarpeeksi, vaan piti saada vielä toukka. Jälleen kerran, katsokaa itse jos uskallatte.
Tom Six on todellakin sanansa mittainen mies. Hän on onnistunut luomaan trilogian, jonka osissa on tietty konsepti, mutta muutoin ovat erillaisia, joten ei tule tylsää… paitsi, noh… tämä elokuva on kahteen aiempaan verrattuna aikas hidastempoinen — mutta kyllä se onnistui allekirjoittaneenkin nauramaan sairasta, häpeää aiheuttavaa räkätystä. Tämä siis on pikemminkin komediaa kuin kauhua.
The Human Centipede on omasta mielestäni konseptina oiva lisäys kauhuelokuvien historiaan. Sitä eivät ehkä monet hyväksy, mutta Tom Six on osoittanut kykynsä olla suoraselkäinen ohjaaja, joka antaa mennä vaan ja ei tule koskaan saamaan lääkettä poliittisen korrekteuden vastaiseen astmaansa.
Ihmistuhatjalkaisen taru päättyy rajulla häpeilemättömyydellä. Haastaa jokaisen sielun rippeen käymään tämän läpi, omaa oudon onnellisen lopun ja jättää katsojan shokissa odottamaan mitä Tom Six keksii seuraavaksi.