Hitchcock on luultavasti hymyillyt hyväksyvästi haudassaan sarjan kuvauksien aikaan, loistavaa jännitystä!

8.11.2004 22:24

Twin Peaks on legendaarinen mustalla huumorilla sävytetty kauhudraamasarja, jonka takapiruna on häärinyt itse David Lynch. En tiennyt sarjasta oikeastaan mitään muuta, kuin että se on yksinkertaisesti klassikko, ja että Lynchillä oli jotain tekemistä sen kanssa. No, hetkellisestä päähänpistosta tilasin sarjan ensimmäisen tuotantokauden DVD-boxina. Kyllä kannatti.

Twin Peaks on pieni ja rauhallinen maalaiskaupunki. Twin Peaksin lukiota käyvä Laura Palmer murhataan raa’asti. Paikallisten poliisien avuksi murhaa saapuu selvittämään omalaatuinen FBI-agentti Dale Cooper. Mutta mitä pitemmälle tutkimukset etenevät, sitä enemmän henkilöitä juoneen kytkeytyy, sitä enemmän ja sitä mädempiä salaisuuksia rauhallinen ja uinuva kaupunki näyttää sisältävän, ja sitä psykopaattisemmaksi meno yltyy.

Twin Peaksin ensimmäinen tuotantokausi ei päästä otteestaan hetkeksikään. Se on loistavasti käsikirjoitettu, sekoittaa johtolangat taitavasti ja pyörittää katsojaa aivan mielensä mukaan. Casting on äärimmäisen onnistunut, näyttelijät loistavat rooleissaan ja meno on ihailtavan freshiä, omaperäistä, häiriintynyttä ja jännittävää. Uhkaava perusvire pysyy yllä varmaan jokaikisen sekunnin, ja yksi kohtaus on jopa pelottava. Hitchcock on luultavasti hymyillyt hyväksyvästi haudassaan kuvauksien aikaan.

Mitäs tässä enempää lätisemään, suosittelen. Loistava sarja, pakko nähdä toinenkin tuotantokausi, ja Lynchin ohjaama Twin Peaks-Fire walk with me elokuva!

“I promise, I will kill again!”

Arvosteltu: 08.11.2004