Harvemmin jenkkilän suunnilta puuskuttavia draamasarjoja katsoneena olin positiivisesti yllättynyt, kun erään kerran erehdyin L-koodia televisiosta tuijottamaan. Los Angeleslaisesta lesboyhteisöstä kertova sarja oli kaikkea, mitä hyvän draaman kuuluukin olla; hauska, koskettava, mielenkiintoinen ja kaikilla tavoin koukuttava. Boksi oli pakko-ostos.
Kuten jo mainitsinkin, sarja kertoo LA:n kuumaakin kuumemmista lesboympyröistä ja mutkikkaista ihmissuhteista. Päähenkilöt ovat toinen toistaan jännittävämpiä ja mieleenpainuvampia: Taidegalleriaa johtava Bette ja tämän pitkäaikainen naisystävä Tina suunnittelevat perheenlisäystä, naapuriin juuri muuttanut Jenny painiskelee seksuaalisuutensa kanssa, astetta “kevytkenkäisempi” Shane särkee sydämmiä ja tennistähti-Danalla on hankalaa luoda hyvää imagoa homoutensa vuoksi. Ihmissuhdekoukerot mutkistuvat mutkistumistaan, mutta eivät liikaa. Homma pysyy hienosti kasassa loppuun saakka, ja katsoja jää innolla odottamaan jatkoa.
L-koodi on tämänhetkinen suosikkisarjani, ehdottomasti. Vaikka se usein mielletäänkin vain ja ainoastaan seksuaaliseen vähemmistöön kuuluvien ihmisten sarjaksi, minä en lähtisi sitä niin lokeroimaan. Katsottavaa löytyy sukupuoleen ja seksuaalisuuteen katsomatta varmasti.
nimimerkki: Ookami-sama