Freshi pläjäys Turhapurojen välileffana.

27.5.2003 20:02

Alkuperäinen nimi:Koeputkiaikuinen ja Simon enkelit
Valmistusvuosi:1979

Spede esittää koeputkiaikuista, joka putkahtaa 300-kiloisena ja 62-vuotiaana jörrikkänä vaahtokylvystä maailmaan suoraan nauttimaan kansaneläkettä. Koeputkiaikuisenhan DNA otettiin matemaatikko Mutikaisen kilpirauhasista, koska Mutikaisen oletettiin olleen kuollut. Ukko lepäilikin vain kolme päivää ja nyt Helsingin katukuvassa taaplailee kaksi samannäköistä heppua. Juoni perustuu pitkälti näiden kahden henkilön sekoittamiseen keskenään. Kuvausryhmässäkin näyttää tapahtuneen sekaannus hahmojen kesken, sen verran paha klaffivirhe filmille on jäänyt.

Vesku Loiri paiskaa kolmoisroolin. Heppu nähdään Luigi nimisenä gansterina, joka on omien sanojensa mukaan kova jätkä. Vesku on myös vuodenpäivät jääkiekon MM-kisoihin Moskovaan matkalla ollut kisaturisti sekä myös kirkkoherran viraston virkailija. Ai niin vilahtaahan se Uunokin lopussa.

Spede itse heittää parhaimman leffaroolin, mitä nyt suinkin hänen kaikista tekemisistään muistan. Etsivätoimisto Simo ja Simon enkelit on napattu tuona aikakautena telkuissa pyörineestä Charlien enkeleistä. Simolle lankesi jälleen huolettoman känniläisen rooli ja hyvinhän heppu siitä suoriutuukin.

Onhan tämä aiemminkin toki tullut nähtyä, mutta mukava näitä on tarkistaa uudemman kerran, sen verran klassikkokamaa tämä on.

Arvosteltu: 27.05.2003