Erittäin hyvä kauhuleffa, joka toimii sekä leffana että camppina.

3.6.2004 14:06

Alkuperäinen nimi:The Wolf Man
Valmistusvuosi:1941

Pitkään Amerikan ihmemaassa elellyt mies saapuu kotikyläänsä Walesiin. Hän tapaa kauniin naisen, ja elämä hymyilee, mutta sitten eräänä yönä häntä puraisee susi. No, pian alkavat karvat kasvaa ja tekisi niin paljon mieli puraista jotakuta…

Wolf Man on aito klassikko, joka on valitettavasti (mutta ymmärrettävästi) jäänyt hieman pienemmälle huomiolle kuin esim. Dracula ja Frankenstein. Sama on tapahtunut eräälle loistavalle näyttelijälle, Claude Rainsille, joka veti loistavat roolit esim. juuri tässä leffassa, Invisible Manissa ja Phantom of the Operassa. Silti, jos nykyään mainitsee Bela Lugosin tai Boris Karloffin, ihmiset kyllä tietävät kenestä puhutaan, mutta jos sanoo Claude Rains, porukka kysyy että kuka? Vaikka Rains on kauhunäyttelijänä ihan Lugosin ja Karloffin veroinen! No mutta, maailma on julma.

Leffa on mukavan mystisesti ohjattu, ja sumukonetta on käytetty paljon. Näyttelijät ovat hyviä, varsinkin Lon Chaney Jr. ollessaan ihminen ja Claude Rains. Itse monsteri on toteutettu, hm, no, aika hienosti. Eli jos siitä ei nykyään muuta irtoa niin ainakin se on sen verran hauska näky että ei voi sanoa muuta kuin “camppia, camppia.”

Teknisesti DVD-julkaisu on hyvä, ja tähän mennessä katsomistani monsteriboxin leffoista paras. Kuva on tarkka, ja äänenlaatu hyvä. Itse leffa on samaa tasoa kuin esim. Invisible Man, Dracula ja Frankenstein. Eli siis lyhyesti sanottuna: Erittäin hyvä kauhuleffa, joka toimii sekä leffana että camppina.

Arvosteltu: 03.06.2004