“Verisenä helluntaina” 1960 tapahtunut, yhä vailla vastausta oleva Bodominjärven kolmoissurma kuuluu maamme rikoshistorian kuuluisimpiin avoimiin tapauksiin. Ohjaaja Taneli Mustonen sai idean tehdä tapauksen pohjalta kauhuelokuvan vuonna 2016, toki nykypäivään sijoitettuna.
Neljä nuorta (Mimosa Willamo, Mikael Gabriel, Nelly Hirst-Gee ja Santeri Helinheimo Mäntylä) pakkaa vanhan Volvon, ja lähtee Bodominjärvelle telttaretkelle. Ja jos vähänkään tuntee noita elokuvan taustalla olevia 65 vuoden takaisia tapahtumia, joihin myös hahmojen puheissa viitataan parissa kohtaa, voi aika helposti päätellä, että kuinkas siinä sitten käykään…
Kauhuelokuva on ehdottomasti genre, jonka edustajia voisi tehdä Suomessa vaikka vähän enemmänkin. Bodom – ja esimerkiksi muutaman vuoden takainen Koputus – todistavat, että kyllä sekin onnistuu, kunhan vähän jaksetaan nähdä vaivaa – eikä se ole aina edes rahasta kiinni. Bodom on toteutettu jopa kotimaisittain maltillisella budjetilla, mutta visuaalinen ilme kestää silti vertailun Hollywoodin slasher-hittien kanssa. Toisaalta maltillinen budjetti nousee Bodomin ehkä suurimmaksi vahvuudeksi, sillä onko kauhutarinalle olemassa parempaa miljöötä, kuin öinen metsä?
Valitettavasti elokuva ei ihan onnistu täyttämään lajityyppinsä tärkeintä tehtävää, eli pelottamaan tarpeeksi. Vaikka kierrokset kasvavatkin loppua kohti, tarinan kehittelyyn käytetään elokuvan kestoon nähden hieman liikaa aikaa, mikä syö tehoa veriteoilta.
Puutteineenkin Bodom on silti hyvä kotimaisen kauhun tienraivaaja. Vaikka lopputulos ei ehkä ollutkaan sellainen, mitä olin odottanut, osoittaa se silti, että Suomestakin löytyy potentiaalia kauhuelokuvien tekemiseen.