Ehdottomasti katsomisen arvoinen ja voi suositella varsinkin Marilyn Monroen ihailijoille.

8.3.2008 12:40

Alkuperäinen nimi:Gentlemen Prefer Blondes
Valmistusvuosi:1953

Herrat pitävät vaaleaverisistä on Anita Loosin romaaniin perustuva musikaalikomedia joka aikoinaan teki Marilyn Monroesta tähden. Elokuvan on ohjannut mm. hauskoista komedioistaan tuttu Howard Hawks ja tässäkin elokuvassa on havaittavissa tuttua “hawksilaista huumoria”. Marilyn Monroe sekä sivuosien Charles Coburn ja George Winslow näyttelivät myös Hawksin edellisessä elokuvassa Rakas minä nuorrun(Monkey business, 1952).

Elokuvan juoni on melko yksinkertainen. Show-tytöt, rahanahne blondi Lorelei Lee (Marilyn Monroe) ja paras ystävänsä Dorothy Shaw (Jane Russell) lähtevät matkalle Pariisiin. Laivalla he kohtaavat mm. olympiajoukkueen ja iäkkään miljonäärin (Charles Coburn). Lorelein uskollisuus nynnyä poikaystävää Gusia (Tommy Noonan) kohtaan joutuukin kohta koetukselle…

Huumorin sekä Lorelein ja Dorothyn lojaalin ystävyyden lisäksi elokuvassa parasta ovat energiset musiikkinumerot, mm. Marilynin ja Janen yhteinen Two little girls from Little Rock sekä tietenkin Marilynin legendaarinen esitys Diamonds are a girls best friend josta Madonnakin aikoinaan otti vaikutteita erääseen musiikkivideoonsa.

Marilyn Monroen ihailijana ja kaikki hänen elokuvansa nähneenä olen edelleen sitä mieltä että Herrat pitävät vaaleaverisistä on niistä paras. Kaikki näyttelijät tekevät loistavaa työtä aivan sivuosia myöten. Elokuva on erittäin hauska eikä missään vaiheessa tylsä.
Herrat pitävät vaaleaverisistä on ehdottomasti katsomisen arvoinen ja sitä voi suositella varsinkin Marilyn Monroen ihailijoille.

Arvosteltu: 08.03.2008