23.9.2008 17:41

Alkuperäinen nimi:Altered
Valmistusvuosi:2006

Blair Witch Projectin tekijät ovat saaneet aikaan uuden kauhuelokuvan, joka kulkee nimellä Altered. Elokuva kertoo neljästä kaveruksesta, jotka saavat metsän syövereistä kiikkiin jotakin, joka on kaikkea muuta kuin ystävällinen. He sulkevat olennon autotalliin, mutta ongelmat ovat vasta alussa. Vähitellen katsojalle alkaa hahmottua mikä traumaattinen kokemus ystävyksiä koetteli 15 vuotta sitten, ja miten se liittyy pöydällä rimpuilevaan pelottavaan olentoon.

Altered luo alussa jännittävän tunnelman, joka säilyy suht’ koht’ hyvin koko elokuvan ensimmäisen puoliskon. Tehoa syö se, että uhkaavasta pahasta näytetään ehkä liian paljon heti alussa, joka ei tietenkään ole hirveän hyvä juttu. Siitä näytetään vain vilauksia, mutta jopa niiden aikana ehtii hahmottaa mikä sankareitamme uhkaa. Jos siihen ei liikaa takerru, voi elokuvasta nauttia.

Näyttelijät ovat ainakin minulle tuntemattomia, enkä itse asiassa osannut pitää kuin etäisesti Paul Walkeria muistuttavasta Adamn Kaufmanista. Paul McCarthy-Boyington ärsyttää liiallisella kiroilullaan.

Koko elokuva sijoittuu suurimman osan ajastaan yhden talon sisälle, mutta hirveää klaustrofobista tunnelmaa ei silti ole saavutettu. Alteredilla on hihassaan muutama ihan hyvä juttu, mutta koko homma ei ole kuitenkaan sieltä omaperäisimmästä päästä. Myös itse pääjehu on ehkä liian tavanomaisen näköinen.

Ehkäpä astetta pienemmällä budjetilla toteutettu kauhumättö metsän siimeksessä on välillä varsin jännäkin, mutta loppua kohti tunnelma latistuu väistämättä. Muutamia kuvottavia kohtia on osattu toteuttaa, mutta olisin odottanut parempaa. Altered on melko keskinkertainen, mutta yltää kuitenkin sille kauhuelokuvien paremmalle puolelle.

Arvosteltu: 23.09.2008