Vanha videovuokraamo laajensi toimintaansa omaperäisellä tavalla

12.8.2020 22:43

Suoratoistopalveluiden kätevyys, valikoimat ja verraten huokeat hinnat ovat syöneet tehokkaasti vanhat videovuokraamot pois kartalta. Suomalainen Makuuni (ent. Videofirma Makuuni) hakeutui konkurssiin pari vuotta sitten ja amerikkalainen Blockbuster on puolestaan näivettynyt 9000 toimipaikan ketjusta yhden toimipaikan leffavuokraamoksi.

Blockbusterin viimeinen vuokraamo sijaitsee Oregonin Bendissä. Koska Blu-ray-, DVD- tai UHD-levyjen vuokraus ei ole erikoisen kannattavaa liiketoimintaa, yrityksessä on päädytty kokeilemaan toiminnan laajennusta uuteen suuntaan. Parempaa kassavirtaa ei tavoitella nyt tapahtumalippumyynnillä tai karkkikaupustelulla, vaan yösijan tarjoamisella.

Airbnb-sivustolle listautunut Oregonin Blockbuster tarjoaa kattoa pään päälle kerrallaan neljälle vieraalle. Liikkeeseen on tehty majoittujille mukavan olohuonemainen tila, jossa voi katsella vaikka ysärileffoja sohvalla tai säkkituolissa lojuen läpi yön ja nauttia tuhdista annoksesta popcornia. Pandemia-ajan huomioiden Blockbuster lupaa majoittujille myös mm. kasvomaskit ja riittoisasti käsihuuhdetta. Blockbusterin Airbnb-ilmoitus on nähtävissä tästä.

 

Lähde: Indiewire

Kuva: Coasterlover1994 (CC)

Lisää luettavaa