Uutiskanava sekoitti Monty Python -vitsin ja todellisuuden

14.6.2020 17:26

Yhdysvaltalainen Fox News -kanava on saanut katsojien naljailua osakseen elokuvamaailmaan liittyvästä erehdyksestään. Kanavalla uutisoitiin perjantai-iltana poliisiväkivallan nostattamista mielenosoituksista Seattlessa. Uutisen pohjalla oli Reddit-sivustolla julkaistu viesti, jonka kanavalla väitettiin olevan todiste aktivistien toimista alueella ja kaoottisesta tilanteesta protestoijien omassa keskuudessa.

Vaikka uutislähetyksessä esitettiin kuvamateriaalia mm. suljetuista liikkeistä ja protestigraffiteista, paikan päälle jalkautunut reportteri sai seisoskella verrattain rauhallisessa ympäristössä. Nimettömän Reddit-kirjoittajan tekstissä aluetta luonnehdittiin autonomiseksi ja viestissä kritisoitiin myös Raz-nimisen rap-muusikon itsevaltiutta:

En äänestänyt Razia. Kuvittelin, että olemme itsenäinen yhteisö? Vähintäänkinanakrosyndikalistinen kommuuni. Meidän pitäisi vuorotella jonkinlaisen johtajan tehtävissä viikoittain.Mutta tietysti tämän henkilön päätökset pitäisi ratifioida erityisessä vähemmistöhallituksen kokoontumisessa joka toinen viikko, kun kyse on sisäisistä asioista, tai 2/3:n enemmistön kokoontumisessa isommissa asioissa. Raz ei voi vain odottaa voivansa käyttää ylivaltaa sen takia, että joku heitti miekan hänelle.

Mikä Fox Newsiltä jäi huomaamatta, on se seikka, että anonyymi kirjoittaja lainaa lähes sanasta sanaan brittikomediaklassikon Monty Pythonin Hullu maailma vuorosanoja. Ne ovat peräisin kohtauksesta, jossa Graham Chapmanin näyttelemä kuningas Arthur törmää valtakuntansa kansalaiseen.

Kohtauksessa törkyinen alamainen ilmoittaa olevansa osa anakrosyndikalistista kommuunia. Kuningas Arthur muistuttaa saaneensa valtansa ikiaikaisen Järven neidon hänelle antaman taianomaisen Excalibur-miekan kautta. Tälle seikalle Michael Palinin näyttelemä miekkonen ei kuitenkaan anna paljoakaan painoa:

”No, et voi odottaa voivasi käyttää ylivaltaa vain siksi, että joku märkä lortto heitti miekan sinulle.”

Uutisvideo Twitterissä.

Kohtaus Monty Pyrthonin Hullu maailma -leffasta Youtubessa:

Lähde: The Wrap

Kuva: Sony/Monty Pythonin Hullu maailma, 1975

Lisää luettavaa