Ajat muuttuvat: Väiski Vemmelsäären vastustajalla ei jatkossa nähdä enää asetta

Elmer Fudd eli suomalaisittain Elmeri on nähty yhdessä Väiski Vemmelsäären kanssa samoissa animaatioseikkailuissa jo 1940-luvulta saakka. Sinnikäs metsästäjä ja ovela jänöjussi ovat Warner Brosin ikonisimpia hahmoja, mutta nyt toinen heistä on kokemassa huomattavan muutoksen.

Deadline-julkaisun mukaan Väiskin ja kumppaneiden animaatioseikkailuja on päivitetty uutta HBO Max -suoratoistopalvelua varten. Klassikkoanimaatioiden uudistetuissa versioissa Elmeri käy edelleen metsällä jänispaisti mielessään, mutta hänet on riisuttu tutusta aseestaan. Käytännössä Elmerillä ei enää nähdä ollenkaan tuliaseita.

Muutos liittyy sarjan tuottajien haluun esittää kantansa Yhdysvalloissa pitkään käynnissä olleeseen ampuma-asekeskusteluun. Esimerkiksi vuonna 2017 Yhdysvallat oli lähes 11 000 kuolinuhrilla koko maailman kattavan tilaston ykkösenä, kun laskettiin ampuma-aseella tehtyjä henkirikoksia.

Väiskin suurimmaksi ystäväksi Elmeri ei kuitenkaan heittäydy myöskään jatkossa. Animaatiossa nähdään näin ollen väkivaltaa tai ainakin väkivaltaisten hyökkäysten yrityksiä muilla kuin tuliaseilla edelleen.


Lähteet: Deadline, Telegraph, BBC

Kuva: Warner Bros.

R. Isoviita 07.06.2020 klo 16:16

Uusimmat uutiset

Näyttelijälegendan rasististen puheiden takia vaaditaan isoja muutoksia

John Waynen sanomisia pureksitaan yhä.

R. Isoviita

Ohjaaja Joss Whedonille syytteitä kelvottomasta käytöksestä

Kuoppaisen tien kokenut Justice League jälleen osana kohua.

R. Isoviita

Jurassic Park pomppasi yllättäen listakärkeen jälleen

Elokuvateatterien listoilla lukuisia merkkileffoja.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...