Mad Max: Tiesitkö, että leffa oli jäädä aivan torsoksi?

Perjantaina tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun Mad Max: Fury Road saapui ensi-iltaan myös Suomessa. Australialaisen tieteisdystopian viimeisin elokuva vaihtoi Maxin saappaisiin Tom Hardyn ja nosti Charlize Theronin näyttelemän Furiosan leffan toiseksi merkkihenkilöksi. Vaikka raina keräsi mm. kuusi Oscaria, sen tekoaikaan ongelmia riitti.

Jo aiemmin julkisuuteen on kerrottu, etteivät Hardy ja Theron suorastaan nauttineet toistensa kanssa työskentelemisestä. Aavikkoalueen hankalien kuvausolosuhteiden on esitetty olleen yhtenä osatekijänä kuvauksissa esiintyneeseen kitkaan. Nyttemmin elokuvan tekemistä on muisteltu uudelleen haastatteluissa, joissa Mad Max: Fury Roadin kivikkoisesta tiestä valkokankaille on paljastunut jälleen uutta.

Ohjaaja George Miller ja hänen tuottajakumppaninsa Doug Mitchell kertovat New York Timesin haastettelussa, että odotettua kalliimmaksi paisuneet kuvaukset keskeytettiin varsin kriittisellä hetkellä. Tuotantoyhtiö Warner Brosilta vihellettiin peli poikki Mitchellin mukaan seuraavin sanoin:

- Kamera pysähtyy 8. joulukuuta, oli teillä koossa mitä tahansa ja homma on sitten siinä.

Mitchell kertoo, että elokuvan alku- ja loppukohtaukset puuttuivat tuossa vaiheessa kokonaan ja heidän piti alkaa elokuvan jälkituotantovaihe ilman näitä erittäin tärkeitä osuuksia. Noin vuosi kuvausten keskeyttämisen jälkeen tuotantoyhtiö suostui kuitenkin käynnistämään lisäkuvaukset. Vielä tuolloin ei kuitenkaan kerrottu julkisesti, kuinka isoista kohtauksista lopulta oli kyse.


Lähteet: NY Times, Screenrant

Kuva: Warner Bros./ Mad Max: Fury Road, 2015

R. Isoviita 13.05.2020 klo 23:49

Uusimmat uutiset

Lukuisten fanien unelmavävy muuttuu ihmissudeksi

Universal-klassikon uudella versiolla tähtikiinnitys.

R. Isoviita

Jason Bourne -aiheinen sarja päättyi – mitä seuraavaksi?

Leffasarjan tuottaja vihjailee tulevasta.

R. Isoviita

Näytä lisää uutisia...